Haberler

Dev Borsa Genesis Desteğinden de Vazgeçti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel kripto sektöründe iflas ve likidite krizlerinin yarattığı çalkantılar sürüyor. Özellikle sektörün en büyük firmalarından FTX’in çöküşü, kripto şirketlerinin ayı piyasasında yaşadıkları likidite krizini daha büyük bir sorun haline getirdi. Ayakta kalmaya çalışan şirketlerden biri de dijital varlık dünyasının en büyük firmalarından Digital Currency Group (DCG) bünyesindeki Genesis kripto şirketi oldu. Kripto para odaklı firmalardan Genesis likidite krizi yüzünden iflasın eşiğine geldi. Şirketin acil fon arayışında bulunduğu ve yakın zamanda fon bulamaz ise iflas başvurusunun gündeme gelebileceği belirtiliyor. Genesis şirketinin mali destek aradığı kuruluşlardan biri olan Binance, destek teklifinden vazgeçtiğini duyurdu.

Binance Anlaşmadan Caydı

Binance

Genesis geçtiğimiz günlerde şirketin kripto kredi verme platformunda para çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından şirketin likidite krizi yüzünden fon arayışında olduğu bildirildi. Kripto para dünyasının en büyük borsası Binance’in Genesis’e maddi destek teklifinde bulunacağı iddiaları sosyal medyada çok konuşuldu. Ancak gelinen son nokta itibarıyla dev borsa Genesis şirketine yapacağı destekten vazgeçti.

Acil 1 Milyar Dolar Aranıyor

Daha önce FTX borsasına da yardım planı açıklayan ancak vazgeçtikten sonra borsanın çöküşüne zemin hazırlayan Binance yine benzer bir hamle yaptı. Binance ile Genesis arasındaki anlaşmanın iptal olması Genesis’i iflas ile burun buruna getirdi. Kripto şirketi Genesis’in acil olarak 1 milyar dolarlık kredi arayışı sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.