Bitcoin HaberleriHaberler

ABD Bankalarından Önemli Adım: Bitcoin’in Gidişatını Etkileyebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

NYDIG ile işbirliği ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 300 bankanın Bitcoin hizmeti sunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir grup topluluk bankası, geçen yıl kendileri için belirledikleri yüksek teknoloji hedefine ulaşmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamalara göre müşteriler mobil bankacılık uygulamaları üzerinden Bitcoin alıp satabilecekler.

ABD Bankalarından Önemli Adım

Fintech girişimi NYDIG’nin desteğiyle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yaklaşık 300 banka Bitcoin hizmetleri sağlayacak. Bu bankalardan bazıları, hizmetlerin 2022’nin ilk veya ikinci çeyreğinde tüketicilere sunulacağını belirten açıklamalarla Haziran ayında Bitcoin için planlarını açıkladı. Buna göre 2022’nin ilk ya da ikinci çeyreğinde bu hizmetler kullanıcılar ile buluşturulacak. Ayrıca American Bankers Association ve Independent Community Bankers of America’nın da bu adımın bir parçası olarak projeye yatırım yaptığı öğrenildi.

Bununla birlikte, ilk duyuruyu takip eden aylarda, katılım durumuna göre, çeşitli düzenleyici ve güvenlik sorunları ele alındı ​​ve NYDIG ile bankaların mevcut teknoloji tedarikçileri arasındaki anlaşmalar ve entegrasyonlar sonuçlandırıldı.

Nydig
Nydig

Müşterilerden Yoğun Talep

Ayrıca banka ve ticari kuruluş yetkilileri, bu eylemin açık müşteri taleplerine yanıt olarak yapıldığını iddia ediyor. Gürcistan’daki 1,3 milyar dolarlık BankSouth’un CEO’su Harold Reynolds konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Müşteri hesaplarımızdan kripto para transferlerinde önemli bir faaliyete tanık olduk ve birkaç yatırım oldukça büyüktü, bu yüzden kesinlikle ilgimizi çekiyor” dedi. Banka, yıl sonuna kadar müşterilerine Bitcoin işlemlerini mobil uygulaması aracılığıyla sunmayı umuyor.

ABA CEO’su Rob Nichols’ın Salı günü yayınlanan blog yazısına göre, ABD vatandaşlarının yüzde 16’sı kripto para birimlerine yatırım yaptı. Nichols’ın konuyla ilgili görüşlerine göre, kripto para birimlerinin geleceği hala bilinmiyor, ancak yok olmak üzere değiller.

Ayrıca, bu tür hizmetleri sunan ilk banka NYDIG üyesi değildir. Ekim ayında, Oklahoma, Tulsa’daki Vast Bank, çek hesapları aracılığıyla bitcoin işlemlerini kolaylaştırmak için Coinbase ile birlikte çalıştı. Şu anda 12 farklı kripto para birimini kabul ediyor.

Tartışmaya katılanlar ise Bitcoin saklama hizmetlerinin rekabetçi bir ortam yaratacağı konusunda hemfikir.

Bu Gelişme Bitcoin Fiyatına Etki Eder Mi?

Gerçekte, sadece bu haberin Bitcoin üzerinde fark edilebilir bir etkisi olmadı. Ancak bu tür haberlerin Bitcoin fiyatı üzerinde olumlu bir etkisi olacağına ve öngörülen artışı tetikleyeceğine inanılıyor.

Yazının yazıldığı sırada bitcoin fiyatı 42.117 dolardı.

Btc 1

Lider kripto para güne 41.000 dolar değerle başladı ve gün içinde neredeyse %1 büyüdü.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.