EkonomiHaberler

Altın Yatırımcıları, Yarına Odaklanmış Durumda: İşte Altın Fiyat Beklentileri

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yurt içi ve yurt dışında birçok olay altın fiyatlarına etki ediyor. Yatırımcılar bu kez 20 Ocak 2022’de açıklama yapacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘na odaklanmış durumda. Peki yarın için neler bekleyebiliriz? Altın fiyatlarına etkisi ne olabilir? İşte detaylar…

Faiz Kararından Sonra Altın Nasıl Hareket Edecek?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yarın 20 Ocak 2022 Perşembe günü yapılacak PPK toplantısı sonucunda faiz oranı kararlarını yayınlayacak. Biz Financial Consulting Kurucu Ortağı Murat Özsoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada yarın açıklanacak verilerin piyasaların merkezinde olacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Uzman İsim, Altın Piyasası İçin Bu Tarihe Dikkat Çekti

Faiz Kararından Sonra Altın Nasıl Hareket Edecek?
Faiz Kararından Sonra Altın Nasıl Hareket Edecek?

Uzmanlara göre TCMB‘nin kararının değişmesi olası değil. Ancak uzmana göre, bir faiz indirimin uygulanması beklenmedik bir durum olmayacak. Özsoy, “Bu yıl genel olarak TCMB’ye baktığımda, faiz indirimine gidecekse bu toplantının bu konudaki son fırsat olacağına inandığını belirtti. Uzman, Merkez bankası faiz oranlarını düşürürse dolar/TL kurunun yükseleceğine inanıyor. Birçok kişi dolar/TL paritesinin gram altın fiyatı üzerindeki etkisini tartıştı. Özsoy, bu işlem çiftindeki büyüme ile gram altının 800 liraya veya muhtemelen 818 liraya yükseleceğine inanıyor.

Genel olarak Özsoy, önümüzdeki 2-3 ay içinde 800 liranın altındaki herhangi bir satın almanın iyi olacağına inanıyor. Gram altının fiyatı bir önceki güne göre yüzde 0,76 artışla 795 liradan satılıyor. Uzun süredir gram altın fiyatı 790-810 lira civarında seyrediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.