Altcoin Haberleri

Uniswap Borsası Dolandırıcılık Suçlamasıyla Gündeme Geldi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasının en popüler merkeziyetsiz borsalarından biri olan Uniswap, sürpriz bir dolandırıcılık suçlamasıyla gündem oldu. Uniswap platformu hakkında hazırlanan bir araştırma raporu ciddi dolandırıcılık iddiaları içeriyor. İspanya’daki Pompeu Fabra Üniversitesi’nin araştırma görevlileri tarafından hazırlanan rapor, Uniswap’ın başını yakabilir. Sektörün önde gelen DeFi platformu, “rugpull” suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Uniswap’a Rugpull Suçlaması

Uniswap

Bilindiği üzere rugpull, kripto para dünyasında sık sık kullanılan bir dolandırıcılık terimidir. Kripto para piyasaya süren kötü niyetli geliştiriciler, asılsız haberler ile coinlerinin çok kazanç vaat ettiğini ortaya koyarlar. Bu sayede spekülasyon yaparak yatırımcıları projeye çeken kripto para sahipleri, projenin aşırı değer kazanmasını sağlar. Kripto para birimi astronomik rakamlara ulaşınca da tokenlerin büyük kısmını elinde bulunduran geliştiriciler, son coine kadar satarak dibe vurmuş projeyi yatırımcının eline bırakırlar.

İspanya’da hazırlanan Uniswap raporunda Dr. Bruno Mazorra, dolandırıcıların kripto para kullanarak nasıl zengin olduklarını ortaya koydu. Bu durumun Uniswap açısından oldukça endişe verici olduğunu dile getiren Mazorra’nın açıklamasının ardından DeFi sektöründen rapora tepkiler geldi.

DeFi Sektörü Uniswap’ı Savundu

DeFi Pulse kurucusu Scott Lewis, araştırmacıların emeğine saygı duyarak rapordaki “rugpull” tanımının doğru olmadığını öne sürdü: “Uniswap tokenlarının yüzde 97’sinin rugpull olduğunu iddia etmek, Twitter hesaplarının yüzde 97’sinin sahte olduğunu iddia etmeye benziyor.” Bu tepkilere yanıt veren Mazorra, amacının Uniswap borsasını kötülemek olmadığını ifade ederek dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.