Haberler

OpenChat, Yüz Tanımayı Geliştiriyor!

Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen merkeziyetsiz mesajlaşma uygulaması OpenChat, gerçek kullanıcıları tespit etmek ve yalnızca bir hesapla sınırlamak amacıyla yüz tanıma teknolojisini test etmeyi planlıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen merkeziyetsiz mesajlaşma uygulaması OpenChat, gerçek kullanıcıları tespit etmek ve yalnızca bir hesapla sınırlamak amacıyla yüz tanıma teknolojisini test etmeyi planlıyor. Bu yeni yöntem, kullanıcıların gerçek insan olduklarını ispatlamayı hedeflerken, aynı zamanda güvenli bir iletişim ortamı sağlamayı amaçlamaktadır.

OpenChat’in Kurucusunun Açıklamaları

OpenChat’in kurucusu Matt Grogan, Discord ve Slack gibi platformlara benzetilen bu zincirüstü sohbet uygulamasıyla ilgili olarak, insanlığın varlığının kanıtlanmasının kolay olduğunu ifade ediyor. Ancak, daha zor olanın, her kullanıcının benzersizliğini kanıtlamak olduğunu belirtiyor. Grogan, “Her türlü insanlık kanıtını çözebilirim, ancak yüzlerce kez tekrarlayarak ve yüzlerce hesap alarak bunu yapabilirim” diyor.

Bu nedenle, OpenChat’in kurucusu yüz tanıma teknolojisini test etmeye karar verdiklerini duyuruyor. Grogan, uygulamalarında yüz tanıma sisteminin bulunduğunu ve nasıl çalıştığını görmek için bunu deneyacaklarını ifade ediyor. Elbette bu sistem yüzde 100 mükemmel olmayacak, ancak birden fazla kimliğe sahip olmayı sınırlayacak bir adım olacak.

Grogan ayrıca, insanların birden fazla çevrimiçi hesap kullanmasını engellemenin yolunun, her kullanıcının benzersizliğini ispatlamaktan geçtiğini vurguluyor. Bu sayede, tüm kullanıcıların gerçek insan olduğu doğrulandığı için ayrı doğrulama işlemlerine ihtiyaç duyulmayacağını belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.