Haberler

ABD merkezli departman araştırmayı tamamladı: İşte en güvenilir 5 stablecoin!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD merkezli Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), sabit coin’lerin güvenilirlik ve işlevselliklerini ele aldığı inceleme çalışmasını tamamladı. Bir süredir stablecoin’lere odaklanan ABD’de yürütülen kritik çalışmanın sonucunda neler çıkacağı kripto para piyasasında da merakla bekleniyordu. ABD Ticaret Bakanlığı’nın düzenleyici olmayan bir kuruluşu olan NIST, stablecoin’ler ile ilgili yürüttüğü inceleme çalışmasını tamamladı ve eldeki verilere göre NIST, stablecoin’ler hakkında endişe duyuyor.

EN GÜVENİLİR STABLECOIN TETHER OLDU

En Guvenilir Stablecoin Tether Oldu

NIST, sabit coin’ler ile ilgili araştırmasını güvenilirlik ve piyasa değerlerine göre yürüttü ve yapılan incelemede Tether (USDT), listenin ilk sırasında yer alan sabit coin oldu. NIST’in yayınladığı “en güvenilir stablecoin’ler” listesinde ilk sırada Tether yer alırken, yapılan analizler sonucunda piyasa değeri ile en yüksek olan ilk 5 sabit coin’in, sektörün yüzde 87’sine hakim olduğu görüldü. Departman, sabit coin’lerin mimarisi ve uygulama metotlarıyla ilgili güvenlik sorunları olduğunu iddia eden ilk taslağını da böylece yayımlamış oldu.

UST KARA LİSTEYE ALINDI

Ust Kara Listeye Alindi

NIST tarafından yayımlanan rapora göre USDT, USDC, BUSD, DAI ve FRAX, sabit fiyatlarını korumayı başaran en güçlü 5 stablecoin oldu. Rapora göre ABD dolarına sabitlenmiş olan bu 5 varlık, sabit kurlarından çok fazla sarkma ile karşılaşmadı.

Öte yandan bu araştırma ile Terra çöküşü de incelendi. Terra ekosisteminin algoritmik sabit coin’i olan UST’nin yaşadığı çöküş için “facia” tanımı kullanıldı ve departman UST’yi kara listeye aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.