Kripto RehberEditörden Seçmeler

Proof of Stake (Hisse Kanıtı) Nedir? Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu makalede, Konsensüs Algoritmalarından Proof of Stake (PoS) ‘i inceliyoruz. Proof of Stake (PoS) nedir ve ne işe yarar?

Proof of Stake (PoS)

Proof of Stake (PoS), bir kripto para biriminin blok zincirinin, Proof of Work için gereken büyük hesaplamaya dayanmadan dağıtılmış fikir birliği elde etmesini sağlayan bir algoritmadır. Bu nedenle protokole Proof of Stake (PoS) adı verilir.

Proof Of Stake

Proof of Stake Nedir?

Proof of Stake PoS’ta bloklar, iş yapan madenciler tarafından gerçekleştirilmez. Sahip oldukları tokenler, hangi blokların geçerli olduğu üzerine bahis yapan token üreticileri tarafından oluşturulur.

Bir çatal durumunda, madenler tokenleri harcayarak hangi çatalın destekleneceğine oy verir. Çoğu insanın doğru çatala oy verdiğini varsayarsak, yanlış çatala oy veren doğrulayıcılar tokenleri “kaybeder”.

Proof of Stake PoS algoritmasına karşı en büyük ortak argüman, Stake Edilecek Nothing to Stake sorunudur. Buradaki endişe, doğrulayıcıların meydana gelen her iki çatal için de oy kullanabilmesidir. Böylece her zincirde oluşacak bir çatallanmada doğrulayıcılar iki farklı kripto para kazanıp iki katı harcama gerçekleştirebilirler.

Proofofstake Thumb

Bu, PoS kullanan sistemlerin daha fazla çatala sahip olmasına neden olabilir. Daha fazla kazanmak için sürekli olarak forklar oluşabilir. Bunun ilgili kripto para biriminin itibarına zarar vermesinden korkulmaktadır.

Proof of Stake’in Proof of Work’e göre Avantajları

  • Daha fazla enerji verimliliği.
  • Daha az merkezileşir.

Proof-of-stake PoS protokolleri, PoW gibi büyük bilgisayarlar kullanmaz, bunun yerine yeni tutarlar için ödüllendirilmek yerine bir sonraki işlem bloğunu doğrulamak ve işlem ücretlerini toplamak için kullanıcıları seçer.

Proof of Stake PoS Nasıl Çalışır?

Temel olarak, algoritma, sahip oldukları parolaların miktarına bağlı olarak yeni bir işlem bloğunun kimliğini doğrulamak için seçilen bilgisayarı seçer. Bu nedenle, bir kullanıcının “takliti” için kullanıcının kendi para birimine sahip olması gerekir. Başka bir deyişle, ticaret yapmak istedikleri para biriminde gerçek bir payları olmalıdır.

Proof–Of–Stake (Pos) – Bitcoinwiki

Proof of Stake PoS Doğrulamadaki Adımlar

    • Algoritma, bir sonraki forger’ı para birimindeki hisselerine göre seçimi yapar.
    • Forger daha sonra bir sonraki işlem bloğunu işler.
    • İşlemi tamamladıklarında, ağ verileri bloğa koyar.
    • Forger işlem ücretlerini tahsil eder.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.