Haberler

FTX Australia’nın Lisansı Elinden Alındı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avustralya’nın finansal düzenleyicisi, FTX Australia’nın yerel borsa kuruluşunun finansal lisansını iptal ettiğini duyurdu. İptal, 14 Temmuz’da yürürlüğe girmiş olup bugün itibarıyla resmiyet kazandı.

FTX Australia, müşterileriyle ilişkilerini 12 Temmuz’a kadar tamamlayarak sınırlı finansal hizmetler sunma izni alacak. Bu süreçte, FTX Australia’nın yaklaşık 30.000 müşterisi ve 132 yerel şirkete hizmet verdiği bilinmektedir. Düzenleyici, müşterilerin zararını gidermek için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtmiştir.

Ftx Iflas 1
Ftx Australia'nın Lisansı Elinden Alındı! 3

Kasım ayında, ASIC, FTX Australia’nın yerel müşteriler için türevler ve döviz sözleşmeleri oluşturmasına izin veren Avustralya Finansal Hizmetler (AFS) lisansını askıya aldı. Bu askıya alma eylemi, FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

FTX’in iflasıyla aynı gün, Sidney merkezli yatırım ve danışmanlık firması KordaMentha’dan gönüllü yöneticiler, FTX Australia ve FTX Express’in yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmak üzere atanmıştır. Son raporlara göre, FTX yetkilisi, likit varlıkların yaklaşık 7 milyar dolar geri kazanıldığını ifade etmiştir. Ancak, müşteri varlıklarının toplam değerinin 8,7 milyar dolar olduğu ve kötüye kullanıldığı tahmin edilmektedir. Bu durum, FTX’in yeniden yapılandırılması için atanan KordaMentha’nın görevini zorlaştırmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.