Haberler

Celsius’un Yeniden Yapılanma Süreci!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto kredi şirketi Celsius, iflastan çıkışa hazırlanıyor. Şirketin 2024 yılının ilk aylarında iflastan kurtulmayı hedeflediği bildirildi. Celsius’un müşterilerine yaklaşık 2 milyar dolarlık ödeme yapacağı ifade edildi.

Yeniden yapılan planları onaylanan Celsius, yeni bir aşamaya geçmeye hazırlanıyor. Şirket, 2024 yılı başlarında iflastan çıkacak ve yapılanma planı kapsamında alacaklılara varlıkların yüzde 67 ila 85’ini iade edecek. Bu kapsamda geri ödemeler için 2 milyar dolar daha tahsis edildi. CEL token yatırımı yapan bireysel müşterilere ise her bir token için 25 sent ödeme yapılacak.

Celsius'Un Yeniden Yapılanma Süreci

Celsius varlıkları, mayıs ayında Arrington Capital ve Bitcoin Corp’ı içeren Fahrenheit isimli bir konsorsiyum tarafından satın alındı. Yeniden yapılanan şirket, yeni isim seçilene kadar dosyalarda ‘NewCo’ olarak anılacak. Mahkeme dosyalarına göre, şirket stake etme ve madenciliğe odaklanacak. Şirketin Ethereum ağında kripto para stake ederek yılda 10 ila 20 milyon dolar kazanmayı hedeflediği belirtiliyor.

Yeniden yapılanma süreciyle birlikte Celsius, 1,25 milyar dolarlık bir bilançoya sahip olacak, bu miktarın içinde 450 milyon dolarlık likit kripto para da bulunuyor. Celsius, yeni dönemde daha sağlam bir finansal yapıya sahip olacak ve müşterilerine daha güvenilir bir hizmet sunmayı hedefleyecek.

Fahrenheit’in Yatırımı ve Halka Açık Olma Planı

Fahrenheit isimli konsorsiyum, yeni şirkette 50 milyon dolarlık azınlık hissesi satın almayı ve bu hisseleri halka açık olarak listelemeyi kabul etti. Bu hamle, Celsius müşterilerinin hisse satışıyla kayıplarının daha fazlasını telafi etmesine olanak sağlayacak. Celsius’un yeniden yapılanma süreciyle birlikte Fahrenheit’in desteğiyle daha güçlü bir finansal duruma sahip olması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.