HaberlerAltcoin Haberleri

Fed Finansal İstikrar Raporunda Dikkat Çeken Stablecoin Uyarısı!

ABD Merkez Bankası'nın yakın zamanda yayınladığı finansal istikrar raporuna göre, stablecoin'lerin riskli varlıklar olduğu belirtildi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Merkez Bankası‘nın yakın zamanda yayınladığı finansal istikrar raporuna göre, stablecoin‘lerin riskli varlıklar olduğu belirtildi. 9 Mayıs tarihli FED raporuna göre, bazı para piyasası fonları, tahvil fonları ve stablecoin’lerin yapısal kusurları olduğu belirtildi. FED raporunun, stablecoin UST’nin büyük bir düşüş yaşadığı aynı gün yayınlanması dikkatlerden kaçmadı.

ABD dolarına olan talebi artırmak için geçen hafta faiz oranlarını 50 baz puan artıran Federal Rezerv, aylık “finansal istikrar raporunda” stablecoin’leri de ele aldı.

“Yapıdaki Zayıflıklar”

Fed, 9 Mayıs raporunda birkaç para piyasası fonu ve stablecoin ile tahvilleri “finansal sistem içindeki riskler” olarak sınıflandırdı:

Bazı para piyasaları fonları ve stabilcoin’ler riske meyilli varlıklardır. Yerel bankaların risk ürünlerini fonlama oranı azdır ancak bazı para piyasaları fonları, sabit coin’ler ve tahvil fonlarında yapısal kusurlar görünmektedir.

Fed Finansal İstikrar Raporunda Dikkat Çeken Stablecoin Uyarısı!
Fed Finansal İstikrar Raporunda Dikkat Çeken Stablecoin Uyarısı!

UST Çöküşünde Gelen Rapor

Fed’in açıklamasıyla aynı gün meydana gelen UST çöküşü de dikkat çekti. En büyük algoritmik stablecoin olan TerraUSD (UST), dün ABD doları karşısında 1’e 1 dengesini kaybetti ve UST değeri 0,82 dolara kadar düştü. Terra blok zincirinin destekçisi Luna Vakfı, UST’ye yardım etmek için daha önce elinde tuttuğu Bitcoin‘lerin bir kısmını sattı.

Bilindiği üzere Fed, ocak ayında  stabilcoinlerin tehlikeleri ve faydaları hakkında bir rapor yayınladı. Stabil paralar ve özellikle onları destekleyen varlıklar, son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en tartışmalı konulardan biri haline geldi. Kasım ayında Biden’in Çalışma Grubu, “stabilcoinlerin tehlikelerini azaltmak” için bir yasa önerdi.

Kongre sektör için yeni bir yasa kabul etmezse, Finansal İstikrar Gözetim Kurulu, stablecoin’leri denetlemek için devreye girebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.