HaberlerBitcoin HaberleriKripto Para Birimleri

ABD’nin Heyecanla Beklenen Enflasyon Verileri Yayınlandı: Bitcoin 30.000 Doların Altında!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’nin heyecanla beklenen enflasyon verileri yayınlandı: Bitcoin 30.000 doların altında. ABD’de merakla beklenen enflasyon verileri açıklandı. Beklenenden yüzde 8.3 daha yüksek gelen verilerin ardından Bitcoin düştü.

ABD Nisan ayı enflasyon istatistikleri açıklandı. Sonuç olarak, sonuçlar tahminleri yüzde 8,3 aştı. Nisan ayı enflasyonu ekonomistler tarafından yüzde 8,1 olarak tahmin ediliyordu. Çekirdek TÜFE, Nisan 2021’de aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 6,2 arttı. Öte yandan, daha geniş TÜFE, aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 8,3 artarak on yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

Veriler, geniş fiyat artışları yelpazesini gösteriyor ve ücret artışlarıyla birleştiğinde, enflasyonun bir süre daha yükselmeye devam edeceğini gösteriyor.

Federal Rezerv, bildirdiğimiz gibi bu ay faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. Fed Başkanı Jerome Powell, önümüzdeki aylarda faiz oranlarının 50 baz puan artırılabileceğini işaretini verdi. 27 Mayıs’ta açıklanacak Nisan ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE Fiyat Endeksi), söz konusu faiz artırımına ışık tutabilir.

Bitcoin, son enflasyon raporları nedeniyle düştü. İyi bilindiği gibi, güçlü enflasyon ortamı, Bitcoin gibi daha riskli varlıklar üzerindeki satış baskısını artırıyor. Bitcoin, rapor yayınlandığında işlem gördüğü 31.700 dolardan 29.100 dolara düştü. Yazının yazıldığı sırada BTC 29.200 dolardan işlem görüyordu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.