HaberlerAltcoin HaberleriMetaverse Haberleri

Meta, Facebook’ta Kripto Reklam Şartlarını Esnetiyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sosyal medya ve metaverse devi Meta, Facebook ve İnstagram’da daha çok blockchain ve kripto para reklamına izin vereceğini açıkladı.

Facebook Kripto Reklamlarına Esnetme

Meta, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada aynı gün geçerli olmak üzere, 27 düzenleyici lisansı tanıyacağını açıkladı. Bu tanıma, blockhain ve kripto para reklamları yayınlamak için daha birçok başvurunun kabul edileceği anlamı taşıyor. Yapılan değişiklikler, Facebook’un “Kripto Para Birimi Ürünleri ve Hizmetleri” başlıklı güncellenmiş reklam politikasının 10. bölümüne de eklendi.

Güncellemeden önce, platform az sayıda düzenleyici lisans tanıdığından, yalnızca dar bir kripto şirketleri segmenti Facebook‘ta reklam verebiliyordu. Güncellenen politikaya göre, aşağıdaki kripto ürünleri ve hizmetleri artık Facebook’ta reklam yayınlamak için yazılı izin alabilir:

  • Kripto para borsaları ve ticaret platformları
  • Kripto para ödünç verme ve ödünç alma hizmetleri
  • kripto para cüzdanı
  • Kripto para madenciliği altyapısı

 ek olarak

  • Blockchain girişimleri
  • Kripto para haber kanalları
  • Kripto odaklı eğitim içerikleri

Geçtiğimiz aylarda dijital reklam devi Google Adwords benzer bir karar alıp bazı kripto şirketlerine reklam izni vermeye başlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Metaverse’in Gerçekleştirmek İstediği Projeler Nelerdir?

Meta’nın Kripto Paralara Yaklaşımı?

Facebook’un önemli bir adım atarak Meta dönüşümüne girmesi ekosistemde büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Son yapılan güncelleme de Meta olarak Facebook’un daha kripto para dostu adımlar atabileceğini gösteriyor.

Meta, güncellenen politikanın kripto para endüstrisinin olgunlaşmasını ve artan düzenlemesini yansıttığını açıkladı:

“Yıllar boyunca kripto para ortamı olgunlaştı ve istikrar kazandı ve hükümet düzenlemelerinde bir artış yaşadı, bu da sektör için daha net sorumluluklar ve beklentiler belirlemeye yardımcı oldu. İlerleyen süreçte, uygunluğu doğrulamak için çeşitli sinyalleri kullanmaktan vazgeçip bunun yerine bu 27 lisanstan birini talep edeceğiz”.

Facebook, geleneksel sosyal medyanın ötesinde büyüyen hedeflerini yansıtmak için Ekim ayında Meta olarak yeniden markalaştı. Şirket, dijital sosyal medyayı fiziksel dünyayla birleştiren bir “metaverse” inşa etmek istiyor.

Facebook başlangıçta, “aldatıcı tanıtım uygulamaları” olarak adlandırılan endişeler nedeniyle Ocak 2018’de kripto para birimini ve ICO reklamlarını yasaklamıştı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.