HaberlerAltcoin HaberleriMetaverse HaberleriNFT Haberleri

Adidas Metaverse Dünyasına Adımını Attı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Adidas, akşam saatlerinde yapılan duyuruyla Bored Ape Yacht Club, g.money ve PUNKS Comics ortaklıklarını açıkladı. Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşmasıyla hızla büyüyen metaverse ekosistemi birçok dev şirketi içine çekiyor.

Giyim Devi Metaverse Dünyasına Adımını Attı

Adidas, akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda Bored Ape Yacht Club, g.money ve PUNKS Comics ortaklıklarını açıkladı.

Dev şirket Kasım ayında sanal oyun platformu The Sandbox‘ta yer edindiğini ve kripto para borsası Coinbase ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bunlarla da yetinmeyen Adidas bugün akşam saatlerinde sektörün önde gelen üç markasıyla da anlaştı.

  • Popüler NFT girişimi Bored Ape Yacht Club
  • NFT çizgi roman dizisi Punks Comic
  • Kripto yatırımcısı Gmoney

Metaverse alanındaki bu ortkaklıklarla çalışmalarını derinleştirmek isteyen Adidas, geleceği hedefleyen anlaşmalara imza atıyor.

Giyim Şirketlerinin Metaverse İlgisi

Diesel ve Margiela‘nın sahibi OTB Group’un “tamamen metaverse için tasarlanmış ürün, proje ve deneyimlerin geliştirilmesine adanmış” yeni bir iş birimini duyurduğunu biliyoruz. Balenciaga CEO’su Cédric Charbit Perşembe günü BoF konferansında yaptığı açıklamada, “Şu anda, lüks bir markayla etkileşimin doruk noktası, beğene tıklamanız, yorum yapmanız veya bir şey satın almanızdır” dedi ve “bir sonraki seviyeye geçebileceğimizi” düşündüğünü belirtti.

Giyim markaları metaverse konusunda geri kalmanın kendilerine ciddi zarar verebileceğini kabul ediyor. Gerçek dünyadaki marka değerlerini, metaverse alanına taşımak için de yoğun bir çaba harcıyorlar.

Nike’ın Metaverse Studio Lideri Eric Redmond metaverse dünyasını “tüm dijital deneyimin oturduğu her şeyi kapsayan alan” olarak tanımlıyor. Elbette bu yüzden şirketlerin markalaşma çabaları metaverse tarafında ağırlık kazanıyor.

Daha erken dönemde bu alana yönelenlerden biri ise Gucci, 2020 baharında Roblox‘ta bahçe temalı bir sanal alan edindi. Aynı şekilde Nike, Nikeland adlı Roblox metaverse deneyimini başlattı. Bunu takip eden dönemde “indirilebilir sanal ürünler” dahil birçok lisans için başvuru da bulundu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.