Haberler

AMB Başkanı Lagarde Kriptolara Acil Regülasyon İstiyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finans dünyasının önde gelen isimlerinden Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kripto para sektörü ve yapılması muhtemel düzenlemeler hakkında konuştu. Lagarde, özellikle FTX borsasının iflas etmesinin ardından daha fazla kripto düzenlemesi çağrısında bulundu. Kripto paralardaki istikrar ve güvenilirlik sorunlarını dile getiren AMB Başkanı, bunun son zamanlarda çok bariz bir şekilde gözler önüne serildiğini vurguladı. Avrupa Merkez Bankası tarafından hazırlanan Kripto Varlık Piyasaları (MiCa) düzenlemeleri için az bir zaman kalması dikkat çekiyor.

Kripto Para Düzenleme Çağrısı

Christine Lagarde

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, MiCa regülasyonu öncesinde kripto paralarla ilgili daha fazla mevzuat çıkarılması için çağrıda bulundu. MiCa düzenlemelerinin 2023 yılının başlarında tamamlanması ve 2024 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu yasa tasarısının kripto ve hizmet sağlayıcılarını kapsadığı biliniyor. Böylelikle kripto paralar yasal statü kazanarak daha güvenilir bir endüstri haline gelecek.

Avrupa Kriptoda Öncü Haline Gelecek

AMB Başkanı Christine Lagarde, MiCa düzenlemelerinin onaylanma süreci ve sonrası hakkında şunları söyledi: “Kripto Varlık Piyasaları yasa tasarısı kabul edildiğinde Avrupa, bu büyük yenilik ve büyük güvenilmezlik dünyasında (kripto endüstrisi) öncü konuma gelecek. Ancak bir MiCA II olması gerekecek, Avrupa bu konuda lider olmayı hedefliyor.” Lagarde, son olarak Avrupa Merkez Bankası’nın AB vatandaşlarına dijital ödeme alternatifleri sunacağı sözünü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.