Altcoin HaberleriHaberler

Wallmart İddiasıyla Yüzde 40 Arttan Litecoin (LTC) Yalanlama İle Düşüşe Geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’nın 1 numaralı market zinciri Wallmart’ın bu altcoin ile ödeme kabul edeceği iddiaları altcoin’i uçuşa geçirdi.

Amerikan perakende market zinciri Wallmart‘ın, popüler kripto para birimi Litecoin (LTC) ile ortaklık yapacağını iddiası gündeme bomba şeklinde düştü. Bu iddianın peşinden LTC’in fiyatı inanılmaz bir halde artışa geçti.

Wallmart İddiası Litecoin’i Uçuşa Geçirdi!

İddialara gore bugün meydana getirilen bir açıklama ile market zinciri Walmart, müşterilerine Litecoin ile ödeme imkanı sunacaklarını duyurdu. ABD’nın 1 numaralı market zinciri Wallmart’ın Litecoin ile ortaklık yapacağı iddiası, yalnız dakikalar içinde Litecoin fiyatının 174 dolar seviyesinden 233 dolar seviyesine kadar çıkardı.

Wallmart İddiası Litecoin’i Uçuşa Geçirdi!
Wallmart İddiası Litecoin’i Uçuşa Geçirdi!

Geçtiğimiz dakikalarda GlobeNewswire tarafınca ortaya atılan iddiaların Litecoin resmi Twitter hesabının büyük hatasıyla birleşince, Litecoin fiyatında neredeyse %40’lık bir artışa neden oldu. GlobeNewswire tarafından duyurulan ve Walmart ile bir ortaklığa atıfta bulunan yalan bir basın açıklamasının peşinden Litecoin 233 dolara kadar terfi etti.

Meyda kuruluşu GlobeNewswire, ABD’deki en büyük perakendeci olan Walmart’ın Litecoin kullanarak alışveriş yapanlardan meydana getirilen ödemeler için kripto para birimini kabul edeceğini duyurdu. Ancak bu şekilde bir duyurunun, Walmart’ın resmi kurumsal web sayfasında yayınlanmaması şüphe uyandırdı.

Litecoin Resmi Twitter
Litecoin Resmi Twitter

Duyuru, listelenen kişilerden birinin e-postasında çalışmayan bir web sayfasına atıfta bulunarak şüpheleri artırdı. daha sonra Litecoin Twitter hesabı sahte haber paylaşımını kaldırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Litecoin Nedir? Litecoin’in Kısa Tarihi

Litecoin Fiyatında Güncel Durum

Popüler kripto para birimi Litecoin, geçtiğimiz saatlerde ortaya atılan iddiaların peşinden yönünü yukarı çevirdi. Wallmart‘ın Litecoin ödeme kabul edeceği iddiaları popüler kripto para biriminde %40’a  yakın bir artışa neden oldu.

Öyle ki Litecoin fiyatı dakikalar içinde 174 dolar seviyesinden 233 dolar bandına kadar terfi etti. İddiaların Wallmart tarafınca yayınlanmasının peşinden süratli bir düşüş kaydetti. İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Litecoin, CoinMarketCap verilerine gore son 24 saatte %4’lik bir düşüşle tekrardan 200 doların altına geriledi.

Litecoin şu anda 177dolar seviyesinde alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.