HaberlerAltcoin Haberleri

Argo Blockchain’in Teksas Operasyonları Kaç Milyon Dolara Mal Oldu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Argo blockchain’in Teksas operasyonları kaç milyon dolara mal oldu. Texas, ucuz ve çevre dostu enerjisiyle madencilerin yeni gözdesi oldu. CEO Peter Wall, madencilik işinin Teksas’taki ucuz enerji maliyetlerinden güç alacağını umuyor. İngiltere merkezli bir kripto madenciliği şirketi olan Argo Blockchain, batı Teksas’ta 800 megavatlık bir madencilik tesisi kurmayı planlıyor. Bunun için 1,5 milyar dolarlık bir maliyet hesaplandı ama  artabilmesi söz konusu. Tüm blockchain haberleri için tıklayın.

Argo Blockchain’in Teksas Operasyonları Kaç Milyon Dolara Mal Oldu?

Argo’dan Cuma günü yapılan açıklamaya göre maliyetler artabilir. Helios madencilik tesisi Teksas’ta 320 dönüm arazi üzerine kurulmuş ve toplumun ilgisini çekmiştir. Özellikle bölgedeki düşük enerji maliyetleri madencileri buraya akın etmeye sevk etti. Ancak, şirketin tahmini maliyeti 1,5 milyar ABD doları daha yüksek olabilir. Bugünkü açıklama da bunu doğruluyor.

Argo, Temmuz ayında Dickens County’de 200 MW’lık bir şifreli madencilik tesisinin temelini attı. Ayrıca şirketin gelecekteki operasyonları için “800 megawatt’a kadar elektrik” sağlayacağını belirtti. Şirket, tesisi 2022 yılının ortalarında işletmeye almayı planlıyor.

Argo CEO’su Peter Wall, veri merkezinin inşasının bir parçası olarak Teksas’ın ucuz yenilenebilir enerjisini ve yeni teknoloji yeniliklerine açıklığını gösterdi. Ağustos ayı itibariyle şirket, nihai karbon nötr planının bir parçası olarak, şifreleme işinin belirli sera gazı emisyon sınıflandırmaları için “iklim dostu” hale geldiğini iddia etti.

Teksas ve Bitcoin Madenciliği

Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, çevre sorunları konusunda ihtiyatlı olan madencileri Teksas’a çekiyor. Tabi ki, Teksas yetkilileri bu ilginin tepkisiz kalmasına izin vermeyecek ve bir miktar düzenleyici rahatlama sağlayacaktır. Çin’in yasağı madencileri yeni evler almaya sevk etti.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler Kazakistan ve Rusya’ya daha yakın bölgelere, daha büyük işletmeler ise Amerika’ya kayıyor. Ama Teksas her bakımdan mükemmel değil. Şubat ayına geri dönelim, kısa bir süre önce Teksas’ta uzun bir elektrik kesintisi yaşandı ve bunun küresel bir petrol krizine yol açıp açmayacağını tartışıyoruz.

Eyaletteki kışlar bazı yıllarda çok daha sert geçer ve fırtınalar enerji arzında kesintilere ve su kıtlığına neden olabilir. Bu sık sık olduğu ve uzun sürdüğü için endişeleri artmıştır. Madencilik faaliyetleri kışın mümkün değilse, zaten düşük olan kar marjı birkaç ay içinde negatif hale gelecektir. Bu nedenle Teksas madenciler için iyi bir seçim olsa da mükemmel değil.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.