HaberlerBitcoin Haberleri

Arthur Hayes Bitcoin Ağının Geleceği Hakkında Endişeli

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onayını vermesi gereken tarih yaklaşırken, kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden Arthur Hayes, bu konuda endişelerini dile getirdi. BitMEX’in eski CEO’su olan Hayes, Bitcoin’in BlackRock ve diğer büyük finansal kurumların kontrolüne geçme riski olduğuna dikkat çekti.

Bitcoin, toplam arz sınırına ulaşması tahmin edilen 2140 yılında, ödüllerin düşük seviyelere inmesi nedeniyle ağın durma noktasına gelebileceğine dikkat çeken Hayes, büyük varlık yöneticilerinin kripto para sektörüne dahil olmasıyla Bitcoin’in sadece bir değer saklama aracı olmaktan çıkarak finansal bir varlık olarak değerlendirilme riski olduğunu belirtti.

Image
Arthur Hayes Bitcoin Ağının Geleceği Hakkında Endişeli 3

“Bitcoin insanlık tarihinde hareket ettiği takdirde var olan ilk parasal varlıktır. İki farklı finansal aktör arasında bir transfer olmadığı takdirde madencilerin ağ güvenliğini sağlamak adına kullandıkları enerji, maliyetleri karşılamayacak.”

Hayes’e göre, yatırımcıların piyasadan kripto para satın almak yerine diğer yatırım araçlarına yönelmeleri, büyük sorunlara yol açabilir. Bitcoin ağının merkezi olmayan yapısı ve kullanıcıların kendi kontrolünde olması, finansal kurumların ağ üzerinde daha fazla etkisi olmasını engellemektedir. Ancak spot ETF’lerin onaylanması durumunda, bu denge değişebilir ve Bitcoin ağı daha fazla merkezileşebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.