Bitcoin Haberleri

Avrupa Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı! Bitcoin fiyatı karardan nasıl etkilenir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası Kasım 2021 itibariyle düşüş trendine girdi ve bu süreçte Bitcoin (BTC), 69 bin dolarlık ATH seviyesinden yüzde 70’ten fazla düşüş yaşadı. Bitcoin ve kripto paralardaki düşüşlerin arkasında birçok etken olsa da finans piyasalarındaki gelişmeler, kriptolardaki düşüşleri tetikleyen en büyük faktörler arasında yer aldı. Bununla birlikte majör merkez bankalarının para politikası adımları yakından takip edilirken, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) merakla beklenen faiz kararı da açıklandı. Peki bu karar Bitcoin’e etki eder mi?

ECB FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Ecb

Bir süredir ABD Merkez Bankası’nın (Fed) izinden giden ECB, bir kez daha politika faizini 75 baz puan artırdı. Karar, beklentiler doğrultusunda geldi. Uzmanlar bu kararın, ilerleyen süreçte finans piyasalarında sert hareketlilikler yaşanmasına neden olabileceğini ifade ediyor. Öte yandan Euro ise faiz artışı beklentileri ile son günlerde ABD doları karşısında yükseliş eğilimindeydi ve yeniden 1 seviyesine ulaşan EUR/USD paritesi, dolardaki yükselişleri frenledi.

BITCOIN KARARDAN NASIL ETKİLENİR?

Her ne kadar Bitcoin adına birincil olarak Fed’in faiz kararları takip ediliyor olsa da ECB’nin faiz artırma kararları da dolar endeksine yön verebildiği için kripto para piyasasında takip ediliyor. Uzmanlar, ECB’nin faiz artırma kararının dolar endeksindeki düşüşleri hızlandırabileceğini ve ilerleyen süreçte dolar endeksi ile ters korelasyon kuran Bitcoin’in buna bağlı olarak yükseliş gösterebileceğini ifade ediyor. Ancak bu olasılığın elbette bir kesinliği bulunmuyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.