Haberler

Bir dönem binlerce BTC’ye sahip olan dev şirketin elinde artık sadece 24 BTC var…

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası son günlerde hızlı toparlanmalara sahne olmuş olsa da 2022 genelinde kripto para piyasasında ayı piyasası hakimiyeti yaşandı. Mevcut piyasa koşullarında bu ayı sezonunun net etkileri görülmeye devam ederken, kripto para piyasasındaki bu çöküş, kripto para madencilerini de ciddi ölçülerde etkiledi. Geçtiğimiz yıl Nasdaq borsasında listelenerek önemli bir adım atan Teksas merkezli dev kripto para madencilik şirketi Core Scientific, yaşanan mali krizden dolayı elindeki Bitcoin’leri (BTC) satmak zorunda kaldı. Elde edilen bilgilere göre şirketin elinde sadece 24 Bitcoin kaldı.

ŞİRKETİN ELİNDE 24 BTC KALDI

Core Scientes

Core Scientific, yaşanan ciddi mali kriz ile birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir bildiri gönderdi. Söz konusu bildiride yaşanan krizin boyutları, gelecekte atılabilecek adımlar belirtildi. Buna göre şirket, 2022 yılsonunda veya daha öncesinde, elinde hiç nakit rezervinin kalmayacağı öngörüsünde bulundu. Raporlara göre şirketin elinde şu anda sadece 26,6 milyon dolarlık nakit rezerv ve 24 adet Bitcoin bulunuyor.

BTC FİYAT DÜŞÜŞLERİ DE SEBEPLER ARASINDA

Şirket, söz konusu bildiride yaşanan mali krizin etkileri arasında davası devam eden Celsius’un, Bitcoin fiyatındaki düşüşlerin ve Bitcoin hash rate artışlarını ve elektrik maliyetlerindeki artışları gösterdi. Öte yandan şirket, Ekim ayının sonunda ve Kasım ayının başında bekleyen ödemeleri de yapamayacağını bildirdi. Şirket ek sermaye artırımı, stratejik danışmanların işe alımı ve sermayeyi yapılandırmayı uygulamaya alacağını da duyurdu. Dev şirket sadece Ekim ayında 1.025 adet Bitcoin satmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.