HaberlerAltcoin Haberleri

BAE, Kripto Para Endüstrisini Desteklemeye Hazırlanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın birçok ülkesinde düzenleyiciler ve belirsizliklerle mücadele eden kripto para endüstrisi, Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) kucaklamasıyla rahatlayacak gibi görünüyor.

Abu Dabi ve Kripto Para Regülasyonları

Abu Dabi Global Market (ADGM) şu anda üç lisanslı kripto para borsasına sahip. Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Givanakis, yerel medyaya verdiği röportajda, “önümüzdeki birkaç lansmanın” nihai onaylara tabi olarak gelecek yılın ilk yarısında gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi. Yani ülkede daha fazla kripto para borsasının lisanslı şekilde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Abu Dhabi Global Market

Ayrıca, bunların dışında hem ticaret platformlarını hem de kripto saklama hizmetlerini içeren altı kuruluşun bölgede operasyonlar kurmak istediğini bildirdi. Çok sayıda kripto odaklı firma da gerekli izinleri almak için sıraya girdi. Givanakis’e göre, finansal serbest bölgenin düzenleyici otoritesi tarafından lisans onaylarına yönelik “titiz bir yaklaşım” izleniyor. Birincil odak, varlıkların “kaliteli” olmasını sağlamaktır.

Abu Dabi için birkaç öncelik bulunuyor. Özellikle, riskleri azaltmak ve finans merkezini hem yerel girişimler hem de yerleşik bölgesel ve yerel şirketler için daha çekici hale getirmek bunların başında geliyor.

Dev Şirketler Birleşik Arap Emirlikleri’ne Taşınıyor

Kraken ve Huobi gibi borsaların da burada merkez açma niyetleri bulunuyor. Hatta Ripple kendini merkezini buraya taşıyabileceğini daha önce duyurmuştu. BAE yönetimi mevcut şartları son derece mantıklı şekilde lehine kullanarak fırsata çeviriyor. Hiçbir gelişmiş ülkede oturmuş kripto regülasyonları bulunmuyor. Bu süreçte erken davranan ve kripto odaklı şirketlere kucak açan devletler çok büyük avantajlar yakalayacak.

Açık, şeffaf, kapsamlı ve güçlendirilmiş yasal çerçeve aynı zaman kripto şirketlerinin de avantajına olan bir durumdur. Sürekli diken üstünde olmadan işine odaklanabilen şirketler daha hızlı büyüyebilir.

Yakın zamanda Binance borsasının başına gelenleri hepimiz biliyoruz. CZ artık baskıdan yılarak kendi yerine yeni bir CEO seçebileceğini bile söylemişti. Elbette Binance tüm dünyaya yayıldığında bu denli fazla regülasyon talebi de yoktu. Kripto paralar ciddiye alınmıyor ve bu yüzden düzenleyicilerin dikkatini çekmiyordu.

BAE ve Singapur bu treni kaçırmadı ve ekosistemin en değerli şirketleri bu bölgelere akın ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.