Bitcoin HaberleriHaberler

Balinaların Bu Sinyali Bitcoin Fiyatı İçin Bu Ne Anlama Geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında büyük cüzdan sahipleri, piyasada kaydedilen oynaklık ile birlikte hareketlenmeye başladı. OkLink tarafınca sağlanan verilere bakılırsa balinaların son satışlarda büyük işlem sayısı hızla terfi etti. Sinyaller, balinalar tarafınca gelen satış baskısının ilk göstergeleri olabilir.

Balinalardan Satış Sinyali

OkLink verilerine bakılırsa 500 BTC hareket ettirildi. İşlem sayısındaki artış, yatırımcıların çoğunlukla hafta için etken olması sebebiyle hafta sonunda kaydedildi. Bununla birlikte 14 Eylül tarihinde işlem etkinlikleri ani bir artış göstermişti. Bu ondan sonrasında piyasada meydana gelen borsalardaki büyük işlemlerin bir yansıması olabilir.

Balinalardan Satış Sinyali
Balinalardan Satış Sinyali

%15’lik bir satıştan sonrasında birçok balina düzeyinde işlemler gerçekleştirildi. Buna ek olarak zincir içi veri sağlayıcıları herhangi bir ana para girişi aktarmadı. Büyük cüzdan sahiplerinin varlıklarını satmasına karşın kurumsal yatırımcılar aynı durumda değil. Glassnode’un ” Spent Volume Age Bands” benzer şekilde ağdaki işlem etkinliğini izleyen zincir içi göstergeler, eski Bitcoin sahiplerinin varlıklarını hareket ettirmediği gözlemledi.

Öte taraftan fonların dağılımı ve satış oranları yavaşlamaktadır. 21-22 Eylül’deki satıştan sonrasında satış oranları yükselmiyor yada kademeli olarak artmıyor. Bu da kurumsal yatırımcıların hodl hissiyatı ile ilgili tezi doğruluyor. Bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla Bitcoin (BTC), güç içinde %4’lük yükseliş ile 42.500 dolardan alım satım işlemi görüyor.

Bitcoin Fiyatı ve Piyasa Durumu

Lider kripto para Bitcoin 24 saatlik süre diliminde 39.000 dolar bandına gerilese de kısa sürede toparlayarak tırmandı. Piyasa katılımcıları varlıklarını satın almak yada satmak yerine elde tutmayı tercih ediyor. Bu nedenle işlem hacimleri önceki dönemlere bakılırsa nispeten daha düşük seyrediyor.

Liderin gerilemesi ile kripto para piyasası kızıla bürünürken Ethereum eleştiri destek noktası 2.800 dolara kadar düşüş kaydetti. En büyük altcoin, 3.000 dolar seviyesine tekrardan ulaşmak için girişimlerini sürdürüyor. Kripto para piyasasının toplam kıymeti 1.8 trilyon dolara düştü. Birçok altcoin kayıplar yaşarken eleştiri süreç devam ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.