HaberlerEkonomi

Ünlü Yöneticilerden Şaşırtan Altın Öngörüsü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BlackRock Inc. Başkan Yardımcısı Philipp Hildebrand için altın ve Bitcoin, eski moda nakit parayı yenemez. BlackRock fon yöneticisi Russ Koesterich ise Bloomberg TV’ye yapmış olduğu açıklamada, elindeki altınların neredeyse tamamını sattığını açıkladı.

Philipp Hildebrand: Altın ve Bitcoin, eski moda nakit parayı yenemez

Sanal bir Londra Külçe Piyasası Birliği panelinde kendisine 10.000 dolar nakit mi, külçe mi yoksa Bitcoin mi verilmesini tercih edeceği sorulduğunda, eski İsviçre Ulusal Bankası başkanı doları tercih etti. Ancak mantığını ise açıklamadı. Altın tutarları, daha sıkı para politikası beklentileriyle geçen senenin üstün dereceli seviyesinden averaj %15 düştü. Kısa süre ilkin BlackRock fon yöneticisi Russ Koesterich Bloomberg TV’ye yapmış olduğu açıklamada, küresel ekonomi toparlanırken gerçek oranların normalleşeceği beklentisiyle elindeki altınların neredeyse tamamını sattığını söylemiş oldu.

Altın için görünümün bir oldukça, tüketici fiyatlarının iyi mi gittiğine ve Federal Rezerv’in teşvikleri sınırlamadaki süre çizelgesine bağlı. BlackRock Inc. Başkan Yardımcısı Philipp Hildebrand panelde yapmış olduğu açıklamada, merkez bankalarının fiyat aşımlarına hoşgörme gösterdiğini belirterek, enflasyonun hırpalanmış tedarik zincirlerinin neden olduğu mevcut artışın azalmasından sonrasında “bir süre” ortlama %3 yada birazcık daha yüksek bir seviyeye yerleşebileceğini söylemiş oldu. Philipp Hildebrand mevzuya yönelik şu yorumlarda bulunmuş oldu:

%5, %6, %7 enflasyona haiz olmayacağız, sadece enflasyonun daha da yükseleceğine inanıyorum. Son on yılda yaşadığımızdan daha yüksek bir enflasyon rejimindeyiz.

Russ Koesterich elindeki altınların neredeyse tamamını sattığını söylemiş oldu

Dünyanın iklim değişikliğiyle savaşım çabası, yeşil üretim maliyetleri sebebiyle daha yüksek enflasyona katkıda bulunacak. Yine de uzman, Fed’in en erken 2023’e kadar faiz oranlarını yükseltmesini beklemiyor. Bitcoin, bir ons altının maliyetinin kabaca 25 katı olan averaj 43.470 dolardan işlem görüyor. Ancak bazı uzmanlar hala BTC’nin altın’ın tahtını kapacağına inanmıyor.

On dört ay ilkin, altında oldukça mühim bir pozisyonumuz vardı,” diyen BlackRock Global Allocation Fund yöneticisi Russ Koesterich, Bloomberg TV ile yapmış olduğu röportajda, “bugün bunu neredeyse sıfıra indirdik” dedi.  Russ Koesterich’e bakılırsa, söz mevzusu emtianın 2020’nin ortasında olmasıyla birlikte iyi emek harcanması pek mümkün değil.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.