Haberler

Batık Kripto Şirketi Sam Bankman-Fried’a Dava Açtı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasında adeta deprem etkisi yaratan FTX borsasının iflasının yankıları sürüyor. Sam Bankman-Fried’ın kurucusu ve CEO’su olduğu FTX’in iflas başvurusunda bulunmasının ardından pek çok şirket finansal açıdan zor durumda kalmıştı. Bunlar arasında adından sık sık bahsedilen BlockFi, önce para çekme işlemlerini durdurmuş ardından da iflas başvurusunda bulunmuştu. Financial Times gazetesinde yer alan habere göre BlockFi ekibi, Sam Bankman-Fried’a dava açmaya hazırlanıyor.

Robinhood Hisseleri Davalık Oldu

Robinhood

BlockFi şirketinin iflas başvurusu Sam Bankman-Fried’ın FTX’i batırma senaryosuna da ışık tutmuş oldu. Dev borsanın yan şirketi Alameda Research’ün kasım ayı başında 680 milyon dolarlık teminatlı krediyi temerrüde düşürmesi, BlockFi kripto kredi şirketinin de iflasını getirdi. Edinilen bilgilere göre Sam Bankman-Fried’ın Emergent Fidelity Technologies şirketine ve BlockFi’ye teminat olarak rehin verilen Robinhood hisseleri için dava açıldı.

Robinhood Hisselerini Satmaya Çalıştı

Davaya konu olan şikayete göre BlockFi ve Emergent Fidelity Technologies, 9 Kasım tarihinde adı açıklanmayan bir borçlunun ödemesini garanti altına almak için anlaşma yaptı. Adı açıklanmayan bir hisse senedini teminat olarak rehin vermesi dikkatlerden kaçmadı. Financial Times’ın ulaştığı bilgilere göre yasal yazışmalar gerekçe gösterilerek borçlunun Sam Bankman-Fried’ın şirketi Alameda Research olduğu ortaya çıktı. FTX’in çöküşünden önce para toplamaya çalışan Sam Bankman-Fried, BlockFi şirketine teminat olarak gösterdiği Robinhood hisselerini sözleşmeye aykırı biçimde satmaya çalışmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.