Haberler

Binance CEO’su CZ yatırımcıları dolandırıcılık şüphesi ile o web sitelerine karşı uyardı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası geçtiğimiz yıl gelen devasa değer artışlarıyla çok ciddi bir büyüme kaydetti. Bu büyüme ile birlikte kripto para ekosistemine son dönemlerde milyonlarca yeni yatırımcı girerken, gelen büyüme ile birlikte kripto para dolandırıcılık girişimleri de artış gösterdi. Ekosistemde yer alan kötü niyetli aktörler, bu tür girişimler için birçok yöntemi denese de özellikle sahte siteler, taklitler üzerinden “oltalama” yönteminin en sık denenen dolandırıcılık yöntemlerinden biri olduğu biliniyor. Bu kapsamda işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda yer alan Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao da yatırımcıları sahte kripto sitelerine karşı uyardı.

BINANCE CEO’SU YATIRIMCILARI UYARDI

Binance Ceosu Yatirimcilari Uyard

Gelen yeni ortaklıklar ile birlikte daha geniş ağlara yayılan kripto para hizmetleri, bu büyümeyle beraber dolandırıcıların hedefine girmeye de devam ediyor. Kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık girişimleri için birer araç olarak kullandığı kripto paralar, sektördeki büyümenin en büyük dezavantajlarından biri olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda Binance CEO’su Zhao da yatırımcıları Google’da CoinMarketCap araması yaparken, gerçek web sitesinin üzerinde reklam etiketli kripto dolandırıcılık sitelerinin göründüğü konusunda uyardı.

“GOOGLE’DA OLTALAMA SİTELERİ GÖRÜNÜYOR”

Her ne kadar Google reklam hizmetleri için kripto para pazarlama konusunda sert ve katı kurallar uyguluyor olsa da son birkaç yıldır hala çeşitli girişimlerin yaşandığı görülüyor. Dolandırıcı web siteleri, aramalarda gerçek kripto ve blok zinciri projelerinden bile üst sıralarda çıkabiliyor. Konuya ilişkin uyarıda bulunan Zhao, “Google, CoinMarketCap’i arattığınızda oltalama sitelerini gösteriyor. Bu oltalama sitelerini kullanarak MetaMask’e akıllı sözleşme adresleri ekleyen kullanıcılar etkileniyor. Google ile bunun için iletişime geçmeye çalıştık ve bu süreçte sosyal medya kanalları aracılığıyla kullanıcıları uyarmak istedik” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.