Kripto RehberEditörden Seçmeler

Huobi Token Nedir? Huobi Token’ın Projesi Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Huobi Token, büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi Global’in tokenidir. Huobi; Kullanıcılarına kripto para ticareti fırsat imkanıveren dijital varlık odaklı bir finansal hizmet platformudur. 2013 yılında Çin’de başlatılan platform, dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsaları arasında bulunuyor. Bu rehberimizde; Huobi Token nedir, arzı ne kadar, projesi nedir, güvenilir mi, nereden alınır, nasıl alınır gibi bazı sorulara detaylı cevaplar vermeye çalışacağız. İşte detaylar…

Huobi Token Nedir? Huobi Token’ın Projesi Nedir?

Huobi Token Nedir?

Huobi Token (HT), kripto para ticaret platformu Huobi Global’in tokenidir. HT olarak kısaltılan Huobi Token, Ethereum blok zincirinde geliştirilmiş ve ERC-20 standardında çalışan merkezi olmayan bir dijital varlıktır. Huobi Borsası 2013 yılında, HT Token ise Ocak 2018’de kuruldu. HT Token sahipleri, Huobi Global borsasındaki işlemleri için indirimli işlem ücreti alma hakkına sahiptir. Ayrıca HT Tokens ile satın alınabilen VIP statüleri, işlem ücretleri, airdrop ve yeni projelere ön erişim gibi özel avantajlardan da faydalanabilmektedir. Ayrıca tokena sahip olmak size borsanın vereceği kararlarda oy kullanma hakkı da vermektedir.

Huobi Token Arzı Ne Kadar?

Huobi Token’ın  toplam arzı 500 milyon adet ile sınırlıdır. 2018 Ocak ayında piyasaya sürülen HT Token’ın bir kısmı 1.52 dolar fiyat üzerinden piyasaya sürülürken VIP kullanıcılara, seviyelerine göre ücretsiz dağıtılmıştır. CoinMarketCap verilerine göre, makalenin yayımlandığı tarihte  HT Token’ın dolaşımdaki arzı ise 155 milyondur.

Huobi Token’ın Projesi Nedir?

Huobi Token’ın projesi temel olarak bir dijital varlık finansal hizmetler grubu olan Huobi Global’dir. Platform, Çin’deki faaliyetlerine 2013 yılında Leon Li tarafından başlamıştır. Kuruluşu ile Çin’in en yüksek ticaret hacmine ulaşarak lider kripto para borsası haline gelen Huobi, 2016 yılında da yükselişini sürdürdü. Hatta bu sıralarda Huobi, dünya kripto para ticaretinin neredeyse yüzde 60’ını kontrol etmeye başladı. Çin’in kripto para birimi kısıtlamalarından sonra ülkedeki merkez ofisini taşıdı. Çin ofisini sadece pazar araştırması için kullanmaya başlayan Huobi, 2017 yılı itibari ile Singapur merkez ofisinden yönetilmektedir.

Huobi Global, kullanıcılarına çok çeşitli finansal araçlar sunar. Bu ürün ve hizmetlerin çeşitleri şu şekildedir:

Huobi Kripto Para Borsası

Huobi, kripto para borsası üzerinden birçok farklı parite ile 490 farklı kripto paranın takasınına olanak tanımaktadır. Ayrıca 50’den fazla itibari para Huobi borsalarında işlem görebilmektedir.

Huobi Wallet

Bir cüzdan uygulaması olan Huobi Cüzdan; Huobi Global’in 2018’de piyasaya çıkardığı platforma bağlı dijital cüzdandır. BTC, ETH, USDT, LTC vb. Tüm ERC-20 tokenlerinin yanı sıra ayrıca, NFT’lere dayalı büyük paraların depolanmasını, transferini ve değişimini destekler. ERC721’de Huobi Cüzdan’da saklanabilir.

Gettyimages 1236126375 E1636532405960

Huobi Pool

Kullanıcılar, Huobi Pool aracılığıyla kripto para madenciliği gerçekleştirilebilir. Ayrıca likidite havuzlarına katkıda bulunabilir ve getiri elde edebilirler.

Huobi Chain

Huobi Chain, şirketin dijital varlık finans altyapısı olarak oluştrulmuş blok zinciri ağıdır. Kısaca söylemek gerekirse kullanıcıların DeFi hizmetlerini özelleştirmelerine imkan tanır. Varlık saklama, yönetişim ve finansal veri hizmetleri gibi çözümler de ortaya koyar.

Huobi Capital

Huobi Capital, şirketin yatırım koludur. Şirket, bu platform aracılığıyla blockchain teknolojisi veya kripto para birimleri ile ilgili girişimleri finanse ediyor.

Huobi Prime

Huobi Prime, Huobi platformunun ilk token satış (ICO) platformudur. Tokeni Huobi Token (HT) tarafından desteklenmektedir.

Huobi Türkiye

2017 yılında Huobi, Çin’den taşınmaya karar verdi. Çünkü Çin devleti kripto para borsalarını ve ICO’ları yasaklamıştı. Daha sonra Singapur, Japonya, Hong Kong ve ABD’de ofisler açan şirket, Türkiye ofisini en son 2019 yılında açtı. Platform genelinde standart bir KYC prosedürü uygulanmasa da özel müşteri doğrulama sistemi kullanıldı. 2020 yılından itibaren Türkiye ve dijital varlık borsaları için ülkelerin belirlediği düzenlemelere uyum gösteriliyor.

Huobi Güvenilir Mi?

Huobi Platformu, DDoS karşıtı koruma teknolojisini kullanır. Ayrıca varlıkların yüzde 98’i “Multi-Signature” soğuk cüzdanında tutuluyor. Kullanıcıların güvenliğini korumak için borsa “Don’t Be Evil” adlı bir risk kontrol yöntemi kullanır. Platform, 2018’den beri Güvenlik Rezervasyon Mekanizmasını varlık koruma stratejisi olarak kullanıyor. Aynı yılın Ocak ayında Huobi, Yatırımcı Koruma Fonu’nu da oluşturdu. Böylece, HT sahipleri, dolandırıcılık faaliyetleri veya bu fonla kripto para ticareti ile ilgili diğer tehlikelerden oluşan kayıplardan korunur.

Huobi Token Nereden Alınır?

Huobi Token’in satın alınabileceği en büyük ve güvenilir kripto para platformlarından bazıları şunlardır: Huobi Global, Gate.io ve KuCoin yer almaktadır. Bu arada HT Token’in fiyatı 28 ekim 2022 tarihiyle 162.31 TL seviyelerindedir.

Huobi Token Nasıl Alınır?

Huobi Token’i satın almak için:

  • Öncelikle yukarıda örneklerini verdiğimiz borsalara kayıt oluşturmanız gerekmektedir.
  • Kayıt işleminin ardından detaylı kişisel bilgilerinizin kaydedileceği kimlik doğrulama aşamalarını tamamlayın. Bazı durumlarda, kimlik doğrulama işlemlerinin borsa tarafından onaylanması birkaç günü bulabilir.
  • TL bakiyenizi, kullandığınız borsanın sunduğu seçeneklerde varsa Kredi/Banka Kartı veya havale ile kripto para borsa hesabına aktarın.
  • Aktardığınız TL bakiyesini Huobi Token (USDT, BUSD gibi stabil coinler veya Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) gibi büyük kripto paralar) satın alırken kullanmak istediğiniz işlem çiftindeki pariteye dönüştürün. çoğu değişim)
  • Son olarak, Spot piyasalarda Huobi kripto para birimini arayın ve tercih ettiğiniz ticaret çiftine tıklayın. Açılan ekranda satın almak istediğiniz HT miktarını girdikten sonra “SATIN AL” butonuna basınız. Ardından siparişiniz deftere girilir ve satıcı istediğiniz fiyatta bulunduğunda Huobi Token takasınız gerçekleşir.

    Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.