Haberler

Binance CEO’su CZ’den SEC Davasındaki İddialara Sert Çıkış!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kendilerine karşı açılan davanın reddedilmesini talep etmek için ortak bir önerge sundu. Bu önerge, Binance Holdings ve CZ tarafından yapılan bir adım olarak dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi’ne yapılan başvuruya göre, Binance Holdings ve CZ, kendilerine karşı açılan davada SEC’in yetkisini aştığını iddia etti. Dilekçede, Binance ve CZ’nin avukatları, SEC’in kripto borsaları için net yönergeler sunmamasını ve düzenleyici otoritesini geriye dönük olarak empoze etmesini eleştirdi. Bu durum, kripto sektöründe belirsizlik yaratırken, Binance ve CZ’nin SEC ile olan gerginliği de artırdı.

Binance Ceo’su Cz’den Sec Davasındaki İddialara Sert Çıkış!

Dilekçede İleri Sürülen Detaylar

Dilekçede sunulan argümanlardan biri, SEC’in kripto para birimlerini geleneksel menkul kıymetlerle aynı kategoriye koymasının hatalı olduğuydu. Binance ve CZ’nin avukatları, kripto para birimlerinin benzersiz niteliklere sahip olduğunu ve mevcut düzenlemelerin bu yeni varlık sınıfını tam olarak kapsamadığını savundu. Ayrıca, SEC’in kripto sektörünü düzenlemek için geriye dönük olarak kurallar belirlemesinin adil olmadığı ve sektörün gelişimini engelleyebileceği ifade edildi.

SEC ile gerginliğiyle bir süredir gündemi meşgul eden Binance, şunları söyledi:

SEC, bu yeni teorileri geriye dönük olarak takip ediyor. SEC’in kripto para birimiyle ilgili herhangi bir kamuya açık rehberlik sunmadan önce Temmuz 2017’ye kadar gerçekleşen kripto varlık satışları için sorumluluk yüklemeye çalışıyor. SEC’in davasının şu anda yürürlükte olan menkul kıymetler yasalarında hiçbir temeli olmadığı açıktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.