HaberlerEkonomi

Küresel Piyasalarda Fed’in Yankıları Sürüyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz çarşamba günü açıklanan Fed faiz kararı, piyasalarda büyük bir etki yarattı. Federal Reserve (Fed), beklentilere paralel olarak faizleri sabit tutma kararı aldı. FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, politika faizi değiştirilmedi. Ancak, Fed bu yıl içinde bir faiz artışı daha yapabileceğini ve faizleri daha uzun süre yüksek seviyelerde tutabileceğini sinyalini verdi. Bu kararın küresel piyasalarda riskli varlıkların gerilemesine neden olduğu görülmektedir. Wall Street endeksleri de bu etkilerle günü kayıplarla tamamladı.

Küresel Piyasalarda Fed'In Yankıları Sürüyor

Piyasalardaki Fed Yankısı

Fed’in faiz kararı sonrasında, para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş politikası nedeniyle hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan daha uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine taşıdı.

Bu durumun bir sonucu olarak, S&P 500 endeksi yüzde 1.64, Nasdaq 100 endeksi ise yüzde 1.84 düşüş göstermiştir. Ancak ABD vadeli endeksleri pozitif bir görünüm sergilemektedir. Asya Borsaları ise karışık bir seyir izliyor.

Kripto sektöründe de Fed kararının etkileri hissedilmektedir. Son 24 saat içinde dünya genelindeki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, yüzde 1.4’lük bir düşüş göstererek 26,663 dolar seviyelerinde işlem görmektedir.

Bitcoin’i takip eden diğer önemli kripto para birimi Ethereum ise son 24 saat içinde yüzde 1.6’lık bir düşüş kaydetmiştir. Haberin yazıldığı saatlerde Ethereum’un değeri 1,594 dolar olarak belirlenmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.