Haberler

Binance Günden Güne Eriyor! Yüzde 34’e Kadar Düştü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance, son dönemde yaşadığı işlem hacmi düşüşleri ve para çıkışları nedeniyle spot pazar payını büyük ölçüde kaybetti.

Hem hukuksal mücadelelerle uğraşmak zorunda kalan hem de platformunda yapılan değişikliklerle karşılaşan Binance, kullanıcılarının güvenini kaybetmeye başladı. Özellikle sıfır işlem komisyonu politikasının sona ermesi, kripto trader’ların Binance’e olan ilgisini azalttı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) hukuksal sorunları da şirketin spot pazar payında kayba neden oldu. ABD menşeli düzenleyici kurumlar Securities and Exchange Commission (SEC) ve Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Binance’in peşini bırakmış durumda ve bu da pazar payında düşüşe katkıda bulunuyor.

CCData tarafından yapılan araştırmaya göre, Binance, spot pazar payında son yedi aydır sürekli bir düşüş yaşamaktadır. Eylül ayı itibarıyla borsanın pazar payı yüzde 34,3’e gerilemiştir.

Ağustos ayından bu yana Binance, 12.320 BTC ve 198.200 ETH’nin çekilmesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu varlıkların başka borsalara yönlendirilmesiyle birlikte, Coinbase gibi diğer borsaların işlem hacmi artmıştır. Coinbase’in işlem hacmi, geçtiğimiz ay yüzde 9 oranında artış göstermiştir.

Binance Veri

CCData araştırma analisti Jacob Joseph, Binance’in kayıplarını şu şekilde değerlendirdi:

“Popüler işlem çiftleri için sıfır ücretli işlem promosyonunun sona ermesi, düzenleyici incelemelerle ilgili endişelerle birleştiğinde bu düşüşü tetikledi.”

Joseph’e göre, Binance’in kaybettiği pazar payı HTX, Bybit ve DigiFinex gibi diğer borsalara aktarıldı ve bu borsalarda kullanıcı artışı yaşandı.

Binance’in hukuksal mücadeleleri ve CZ’nin sürekli olarak bu sorunlarla uğraşmak zorunda kalması, pazar payındaki düşüşün ana nedenlerinden biri haline gelmiştir. Kullanıcıların güveni, son aylarda en önemli faktörlerden biri haline gelmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.