Haberler

Binance rakiplerine toz yutturdu, bu alanda açık ara liderliğini ilan etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları Kasım 2021’den sonra genel olarak düşüş dönemine girdi ve aylardır devam eden bu düşüş süreci, tam anlamıyla hala kırılamadı. Bitcoin’in (BTC) 69 bin dolardan 19 bin dolar seviyesine gerilediği, Ethereum’un (ETH) da 4 bin 850 dolardan 1.200 dolar seviyelerine kadar düştüğü bu süreçte bir de volatilite yaşanınca, kripto para borsalarının işlem hacimleri de ciddi ölçülerde azaldı. Ancak elde edilen verilere göre Binance borsası, bu süreçte rakiplerine işlem hacminde adeta fark attı ve Binance, tüm borsa hacimlerinin yüzde 55’ine tek başına sahip oldu.

2017’DE BOĞA SEZONUNDA, 2022’DE AYI SEZONUNDA ÖNE ÇIKTI

Binance Yukseliyor

Kripto para piyasasına yön verebilen isimler arasında yer alan Changpeng Zhao’nun CEO’su olduğu Binance borsası, özellikle 2017 yılında ön plana çıkmayı başarmıştı. Borsa, söz konusu dönemde Bitcoin ralli içerisindeyken, birçok bankanın KYC uygulamasının aksine daha kolay üyelik şartları sunmuştu. Bu da borsanın, 2017 boğa sezonunda yatırımcıların dikkatini çekmesini sağlamıştı. Şimdilerde ise Binance, düşüş döneminde de farkını ortaya koydu.

BINANCE EN YAKIN RAKİBİNE DEVASA FARK ATTI

CryptoCompare şirketinin düzenlediği son rapora göre Binance borsası, Ağustos ayında spot işlem hacimlerinin yüzde 55’ine tek başına sahip oldu. Verilere göre piyasa Ağustos ayında toplam işlem hacmi 1,91 trilyon dolar olarak kaydedilirken, bu hacmin %94,3’ü büyük borsalarda gerçekleşti. Gerçekleştirilen işlemlerin 438 milyar dolarlık kısmı ise Binance borsasında gerçekleştirildi. Binance’ın en yakın rakibi olan Coinbase borsasında ise bu rakam 58,3 milyar dolarda kaldı. Coinbase borsasının arkasından gelen AAX borsasında ise Ağustos’ta 54,9 milyar dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.