Haberler

Ukrayna AB yolunda kripto para mevzuatını da değiştirecek! Ne tür değişiklikler geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

24 Şubat 2022’de Rusya’nın işgal harekatı başlattığı Ukrayna’da “Sanal Varlıklar Yasası” için revizyon kararı çıktı. Ukrayna, ülke mevzuatlarını Avrupa standartlarına uygun hale getirmek için, içerisinde “kripto varlık yönetiminin” de olduğu Sanal Varlıklar Yasası’nı revize edecek. Söz konusu revizyon, Ukrayna’da ilgili yasanın ve mevzuatların büyük çaplı değişikliklere uğrayacağını gösteriyor. Revize edilecek olan mevzuatın en dikkat çeken tarafı ise kripto paralarla ilgili kısmı olacak.

MEVZUAT, AB STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLECEK

Mevzuat Ab Standartlarina Uygun Hale GetirilecekChainalysis tarafından yayınlanan bir rapora göre Ukrayna, kripto paraları en fazla benimseyen ülkeler arasında 3. sırada yer alıyor. Ülkede hazırlanan yeni yasa modeli, Avrupa Birliği’nin (AB) “Kripto Varlık Piyasaları Yasası’na” uygun hale getirilecek şekilde tasarlandı. AB’ye aday ülke olan Ukrayna’nın kalıcı üyeliği sağlayabilmesi için mevzuatlarını AB standartlarına uygun hale getirmesi gerekiyor. Bu mevzuat değişikliğiyle birlikte kripto paraların uygun kullanımı ve sağlayıcı borsaların güvence verme gerekliliği şart haline gelecek.

“REVİZYON KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER SAĞLAYABİLİR”

Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ukrayna Ulusal Bankası ve Ukrayna’da sektör temsilcilerinin öncü isimleri, şimdilerde Sanal Varlıklar Yasası ile ilgili revizyon üzerinde çalışmalara devam ediyor. Ukrayna’nın AB’ye kalıcı üye olma sürecinde gerekli olan bu revizyonla ilgili çalışmalar devam ederken, Ukrayna Dijital Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Bakanlık, “Revizyon, sanal varlıkların köklü değişime gitmesini sağlayabilir. Sanal Varlıklar Yasası için verilen ilk teklifler de değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.