Tüm HaberlerBorsa HaberleriHaberler

Binance Son Raporunu Yayınladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance, dünya genelinde halen en büyük hacme sahip olan kripto para borsası olarak bilinir. Son raporları ise kullanıcıların güncel hissiyatı hakkında önemli bilgiler sunuyor. Ancak bu raporun bize neler anlattığı merak konusu.

Binance Rezerv Raporu Yayınlandı!

Kripto para piyasalarında hala girişlerin devam edip etmediği gibi detaylar da raporda yer alıyor. Özellikle FTX borsasının çöküşünden sonra Binance ve diğer borsalar, rezerv kanıtı konusunda harekete geçti. FTX, müşteri varlıklarını izinsiz şekilde taşıyarak ve kullanarak doğru risk ayarlamalarını yapamadığı için iflas etti. Bu durumda, müşteri bakiyelerinin batmasıyla birlikte yatırımcıların merkezi borsalara olan güveni de olumsuz etkilendi. Ancak merkezi kripto borsaları, güvensizlik sorununu ortadan kaldırmak için on-chain rezerv kanıtlarıyla yatırımcılara “güvendesiniz” mesajı veriyor. Binance ise düzenli olarak yayınladığı rezerv raporlarından sekizincisini kısa bir süre önce kamuoyuna duyurdu. Bu raporlar, kripto para piyasasında olanları daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.

Binance
Binance Son Raporunu Yayınladı! 4

Binance Güvenli Mi?

Binance, son davalarda ve FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) ortamında büyük çıkışlar yaşamadı. Ancak müşteri varlıklarının azaldığı bir gerçek. Birçok yatırımcı, ABD’nin kripto paraları hedef alması nedeniyle risklerini azaltmayı tercih etti. Eğer müşteri varlıkları borsa cüzdanlarında 1:1 oranında tutuluyorsa, bu durum varlıkların sorunsuz bir şekilde çekilebileceğini gösteriyor. İtibari para biriminden kriptoya dönüşüm için merkezi borsaları kullanmak tek kolay çözüm yolu. Bu nedenle kripto yatırımcıları hala DeFi yerine CEX platformlarında işlem yapıyor.

Temmuz başında alınan anlık bir görüntüyle Binance, son rezerv kanıtı sertifikasını yayınladı. Geçen ay (1 Haziran raporu) müşteri varlıklarının önemli ölçüde azaldığı görüldü. Değişimin özeti aşağıdaki gibidir:

  • BTC varlık birikimi %3,6 oranında, 22.000 BTC azaldı.
  • ETH varlık birikimi %4,4 oranında, 192.000 ETH azaldı.
  • USDT varlık birikimi %9,45 oranında azaldı.

Ancak, yatırımcıların BNB varlıklarındaki artış,%6,6 (1,83 Milyon BNB) ile sınırlı kalmadı. Bu durum, borsadaki müşterilerin BNB birikimlerini artırdığını gösteriyor.

Aynı zamanda, borsanın elinde yeterli varlık bulunduğu görülüyor. ETH, LTC ve USDC varlıkları, müşteri varlıklarının yaklaşık %101’ini karşılarken, BUSD ve BNB varlıkları müşteri toplam bakiyesinin %12-13’ünden fazlasını oluşturuyor.

Image 1
Binance Son Raporunu Yayınladı! 5

Üstteki görselde müşteri ve Binance bakiyelerinin kriptolar özelinde detaylıca yer aldığına bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.