HaberlerBitcoin Haberleri

Dev Bitcoin Madencilik Şirketi Marathon Digital, Haziran Ayında Sert Düşüş Yaşadı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Marathon Digital, dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden birisi olarak bilinir. Bu nedenle, Haziran 2023 dönemi Bitcoin üretim performansı oldukça merak edilen bir konuydu. Şirket, sonunda bu konuda bir açıklama yaparak bilgileri paylaştı. Ancak, beklenenden farklı bir durumla karşılaşıldı.

13326455
Dev Bitcoin Madencilik Şirketi Marathon Digital, Haziran Ayında Sert Düşüş Yaşadı! 3

Marathon Digital Sıcak Havalardan Etkilendi!

Marathon Digital, Haziran 2023 döneminde geçmiş dönemlere göre daha az Bitcoin üretti. Bu durum, şirketin madencilik sahalarının bulunduğu Teksas’taki mevsimsel değişikliklerden kaynaklandı. İlkbahardan yaza geçişte yaşanan bu değişimler, şirketin performansını olumsuz etkiledi. Bu da Haziran 2023 döneminde üretilen toplam Bitcoin miktarında yüzde 21’lik bir düşüşe yol açtı. Şirket, bu düşüşün nedenini Teksas’taki hava koşulları ve işlem ücretlerindeki düşüş olarak açıkladı. Bu durum, şirketin gelecekteki stratejilerini gözden geçirmesine neden oldu.

Haziran ayında Marathon Digital, 979 Bitcoin üretimi gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirketin ana faaliyeti Bitcoin üretimi olmasına rağmen, bu düşüşte hava koşullarındaki değişiklikler önemli bir rol oynadı. Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Marathon Digital olarak Bitcoin üretimimizin azalmasının ana nedeni, Teksas’taki hava koşullarına bağlı olarak yaşanan elektrik kesintileri ve işlem ücretlerindeki ciddi düşüşler oldu.

Bir diğer Bitcoin madencilik şirketi olan Riot Platforms, geçtiğimiz aylarda Teksas’taki “şiddetli kış hava koşulları” nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerine bağlı olarak 17.040 Bitcoin madencilik cihazının işe yaramaz hale geldiğini açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.