Bitcoin Haberleri

Bitcoin 27 Eylül’de 20 bin doları aştı, işlem hacmi 3 aylık rekoru kırdı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 27 Eylül Salı günü kripto para piyasasının nefes almasını sağladı. Salı gününe kadar, son 10 gün boyunca 20 bin dolar seviyesinin altında işlem gören ve bu seviyelerle yatırımcıları endişelendiren Bitcoin, Salı günü gelen ataklarla 20 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bitcoin’in bu kritik seviyeyi aştığı günde işlem hacmi de 3 aylık rekor seviyesine ulaştı. Ancak gelen yükselişler ve pozitif gelişmelere rağmen Bitcoin hafta ortasında yeniden 20 bin doların altına sarktı.

İŞLEM HACMİNDE 3 AYLIK REKOR

Islem Hacminde 3 Aylik Rekor

En büyük kripto para birimi Bitcoin, 27 Eylül’de 20 bin doları aşarak son 3 aylık işlem hacmi rekorunu kırdı. Ancak burada tutunamayarak yeniden gerileyen Bitcoin, son 24 saatlik süreçte gelen yüzde 7,50’lik değer kaybı ile 18 bin 726 dolar seviyesine geriledi. Bitcoin’in işlem hacminde devasa artış yaşadığı süreçte, kripto para piyasasının geri kalanında da işlem hacmi artışı yaşandı. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, kripto para piyasasında görülen duruma ilişkin raporunda şu ifadeleri kullandı:

“Kripto para piyasaları ve özellikle Bitcoin için işlem hacmi büyük oranda arttı. 27 Eylül’deki büyük çıkışla işlem hacmi 14 Haziran’dan bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. İşlem hacmi Ocak ayının sonunda dibe vurmasından bu yana yıl boyunca kademeli olarak artış gösterdi.”

HAZİRAN’DA YEREL DİBİ GÖRMÜŞTÜ

Hatırlanacağı üzere 14 Haziran’da kaydedilen yüksek işlem hacminden sadece 4 gün sonra 18 Haziran’da Bitcoin, 17 bin 600 dolar seviyesine kadar gerilemiş ve Aralık 2020’den bu yana en düşük seviyesini test etmişti. Bitcoin ilerleyen süreçlerde de bu yerel dip seviyesinin altına sarkmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.