Bitcoin Haberleri

Lider Bitcoin (BTC) 47.000 Doları Zorluyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

kripto para analistlere göre lider Bitcoin (BTC), azalan arz ve “bitmiş” ayıların fırtınası içinde  47.000 dolarlık kritik dirence meydan okumaya hazır görünüyor. Bazı analistlere göre Bitcoin için 47.000 dolarlık yukarı yönlü bir yükselişin tetiklenmesi için 47.000 dolarlık kritik seviyenin üzerine çıkılması gerekiyor.

Bitcoin 47.000 Dolarlık Direnç İçin Savaşa Hazır

TradingView’den edinile bilgilere göre, Bitcoin gün içinde bir artış başlattı ve peşinden 46.600 doların üstünde terfi etti. BTC/USD paritesi Pazartesi günü kaydedilen en düşük düzey olan 43.700 dolardan bu yana 2.000 dolar artış kaydetti. Bitcoin’deki bu fiyat hareketlerini yorumlayan analistler 44.000 doların artık destek olarak kalacağını umuyor.

Bitcoin 47.000 Dolarlık Direnç İçin Savaşa Hazır
Bitcoin 47.000 Dolarlık Direnç İçin Savaşa Hazır

 

Popüler kripto para analisti Michaël van de Poppe‘ye göre, yukarı yönlü bir yükselişin tetiklenmesi için 47.000 dolarlık kritik seviyenin üzerine çıkılması gerekiyor. Poppe ek olarak, Bitcoin’de bu seviyenin oldukça eleştiri bulunduğunun da altını çizdi.

“Öte taraftan Bitcoin, ilk olarak önündeki 47.000 dolarlık eleştiri direnç seviyesini kırmak zorunda. Bu seviyenin kırılmasıyla birlikte Bitcoin, potansiyel bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan önceki son engel olan 50.000 dolar’la karşı karşıya kalabilir.”

Ek olarak popüler analist, daha ilkin balinaların satış baskısı sebebiyle Bitcoin’de 47.000 doların kırılmasının zor olacağını öne sürmüştü. Poppe’ye ek olara bir öteki kripto para analisti ve trader Rekt Capital, Bitcoin fiyatında yeni bir artış başlayacağını yönünde tahminlerde bulunmuş oldu.

Bitcoin Güçlü Ellerde Görünüyor!

Zincir içi veriler, 46.000 dolarlık Bitcoin arzının neredeyse asla olmadığı kadar güçlü ellere ilişkin bulunduğunu doğruluyor.

Analitik şirketi Glassnode’un verilerine göre, son olarak haftalık raporda, “The Week On-chain”de, uzun vadeli yatırımcıların (LTH‘ler) arzın %80’i olan ortalama 13 milyon Bitcoin’e sahip olduğunu ortaya koydu.

Bu yıl Bitcoin’e olan güçlü inancın kapsamı, önceki dönemlerle güçlü bir karşıtlık oluşturuyor ve eğilim durma emaresi göstermiyor.

Kısa vadeli yatırımcıların (STH‘ler) daha ilkin tertipli olarak büyük bir pazar varlığı oluşturmuş olsa da, son olarak 50.000 dolara meydana getirilen koşu bile LTH kararlılığını sarsamadı.

“LTH’nin haiz olduğu arz, bu hafta tüm BTC‘lerin %79,5’ine ulaştı ve bu, boğa piyasası başlamadan ilkin Ekim ayında erişilen seviyeye eşdeğer. Aslında, mutlak Bitcoin hacmi bazında, LTH’ler şu anda tarihteki en fazla Bitcoin’e haiz ve bu hafta 12.97 milyon BTC’ye ulaştı.”

“LTH’nin haiz olduğu arzdaki zirveler, tarihsel olarak bir arz sıkışıklığı ve döngüsel boğa koşularının başlamasıyla takip edilen geç aşama ayı piyasalarıyla ilişkilidir.”

Btc Lthsth Grafigi 768X397 1
Dolayısıyla Bitcoin‘de gerçekleşmesi beklenen bir arz sıkışıklığı bu hafta analistlerin odak noktalarından biri haline geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.