Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Direniyor, Ethereum (ETH) Kritik Seviyenin Altında kaldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya kripto para piyasası, Çin’in bir kez daha kriptoya getirmiş olduğu yasaklarla birlikte altüst oldu. Lider kripto para Bitcoin (BTC), dakikalar içinde 4.000 dolar değer kaydetse de, tekrardan toparlanmaya başladı. Birçok altcoin, lider kripto paradan daha yüksek düşüşler gerçekleştirmiş oldu. 3.000 doların altında kalan Ethereum (ETH) da dahil olmak üzere  birçoğu, hala istikrarlı bir halde toparlanma eğilimleri göstermiş değil.

Bitcoin, 42.000 Fiyat Seviyelerinde Dolanıyor!

Çin haberinin öncesindeki birkaç gün, aslen Bitcoin için iyi gidiyordu. BTC, 40.000 doların altına oldukça kısa bir süre için düşse de, ertesinde birkaç bin dolarlık değer artışı yaşayarak bu seviyelerden kurtulmuştu. Bu fiyat hareketi, Bitcoin’in 45.000 doları tekrardan kontrol etmesiyle sonuçlanmıştı. Tam da bu aşamada alıcılar başka bir fiyat artışına hazırlanırken, Çin Merkez Bankası, dünyaya kripto para piyasasına karşı düşmanca politikasını hatırlatmaya karar verdi. Geçmişte de olduğu benzer halde, Çin’in bu biçim kripto para ekosistemine karşıt söylemleri, bir kere daha piyasayı negatif yönde etkiledi. Ancak 40.600 dolar fiyat seviyesine geriledikten sonra alıcılar hızlandı ve bir yükseliş başlattı. Ardından lider kripto para, 3.000 dolarlık bir toparlama gerçekleştirerek kısa bir süreliğine 43.000 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Ancak yazının yazıldığı an itibariyle BTC, bir miktar değer kaybederek 42.000 dolar seviyelerine küçük bir düzeltme yapmış oldu.

Bitcoin, 42.000 Fiyat Seviyelerinde Dolanıyor!
Bitcoin, 42.000 Fiyat Seviyelerinde Dolanıyor!

Ethereum, 3.000 Doların Altında

Çoğu altcoin, Bitcoin’den daha yüksek düşüşler kaydetti. Ethereum (ETH), 3.100 dolar fiyat seviyelerinden, 2.750 dolarlara kadar düştü. Son düşüşünden bu yana bir miktar değer artışı yaşasa da, ETH hala 3.000 dolar fiyat seviyesinin oldukça altında.

Piyasadaki bu düşüşe, Binance Coin (%6 ile), Ripple (%4 ile), Solana (%2.5 ile), Polkadot (%6 ile), Dogecoin (%5 ile), Avalanche (%4 ile) ve Terra da (%2.5 ile) birlikte rol aldı. Cardano ise, piyasadaki düşüşten minimum etkilenen kripto para oldu. ADA, halen 2,3 dolar fiyat seviyesini korumayı başarıyor.

Bunun yanı sıra, gün içinde kripto para ekosisteminin toplam piyasa değeri, 200 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı. Ancak an itibariyle bunun yarısını toparlamış vaziyette. Güncel durumda, ekosistemin toplam piyasa değeri 1,9 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.