Haberler

Coinbase, Kullanıcıların Kriptoyu Meksika Pesosuna Dönüştürmesine İzin Veren Bir Ticaret Platformu Başlattı

ABD borsası Coinbase, Meksika'daki kripto alıcılarının fonlarını peso olarak çekmelerini sağlayan bir ticaret özelliği başlattığını duyurdu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para borsası Coinbase, Meksika’daki kripto alıcılarının fonlarını peso olarak çekmelerine olanak tanıyan bir ticaret programı başlattığını duyurdu. Coinbase, dünyanın dört bir yanından gelen göçmenlerin ABD’den kendi ülkelerine para gönderdiği 700 milyar dolarlık küresel havale piyasasını sarsmak istiyor.

Meksikalılar için, kripto para birimini göndermek ve paraya çevirmek için düşük işlem ücretleri, fonların nasıl alınacağı ve saklanacağı konusunda esneklik sağlar. Bitcoin gibi kripto para birimleri, kripto para biriminin sınırsız doğası ve geleneksel para birimi transferlerinden daha az aracı olması nedeniyle, insanların yurtdışındaki arkadaşlarına ve ailelerine para göndermenin önemli bir yolu olarak kabul edilir.

Dünya Bankası’na göre, 2020’de dünyanın dört bir yanından gelen göçmenler ABD’den kendi ülkelerindeki ailelerine ve arkadaşlarına yaklaşık 700 milyar dolar gönderdi. Bununla birlikte, günümüzün geleneksel sınır ötesi ödeme teklifindeki mevcut zorluklar, ücretlerin işlem başına %7’ye kadar çıkabileceği ve enflasyon nedeniyle birçoğunun fonlarını satın alma gücünden tasarruf etme veya koruma seçeneğine sahip olmadığı anlamına geliyor.

Coinbase, uzun zamandır dünyanın herhangi bir yerindeki aile ve arkadaşlara anında ücretsiz olarak kripto göndermenin ve alıcıların desteklediğimiz 100’den fazla kripto para biriminden herhangi birine yatırım yapmasına izin vermenin bir yolunu sunuyor. Meksika’daki Coinbase müşterileri, 31 Mart 2022’ye kadar bu yeni hizmeti kullanarak kripto paralarını ücretsiz olarak çekebilecekler. Bu tarihten sonra, müşterilerden geleneksel sınır ötesi ödeme çözümlerinden çok daha ucuz olan nominal bir ücret tahsil edilecek.

Bu son gelişmenin yanı sıra Coinbase, Nasdaq’ta işlem gören ilk kripto borsası oldu. Coinbase, küresel olarak ekonomik özgürlüğü artırma misyonundadır ve zaman içinde insanların aynı zorluklarla karşı karşıya olduğu diğer bölgeleri de dikkate alacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.