Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Fiyatı Neden Düşüyor? Analiz ve Beklentiler

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son günlerde Bitcoin fiyatı düşmeye devam ediyor ve yatırımcılar endişeleniyor. FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarını değiştirmeyeceği açıklamasının ardından piyasalarda bir düzeltme yaşandı ve Bitcoin de bu düşüşten nasibini aldı. Son 24 saat içinde %3,5’ten fazla değer kaybeden Bitcoin, 25.000 dolarlık kritik destek seviyesini de kaybetti. Peki, Bitcoin fiyatının düşmesinin nedenleri nelerdir? Hangi seviyelere kadar düşebilir? İşte, Bitcoin fiyatı hakkında analiz ve beklentilerimiz.

Bitcoin piyasasında düşüş var

Kripto para piyasası son zamanlarda oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Yatırımcılar, daha geniş kripto para piyasasında 40 milyar doların üzerinde bir kayıp yaşadılar ve piyasanın toplam değeri 1 trilyon doların altına düştü. Popüler bir kripto analisti olan Ali Martinez’e göre, Bitcoin şu anda ince buz üzerinde, ancak 22,785 ile 23,595 dolar arasındaki önemli bir destek bölgesi var. Bu kritik aralıkta, yaklaşık 1,34 milyon cüzdan 450.000 BTC tutuyor. Bununla birlikte, BTC 26.000 dolar ile 28.250 dolar arasında zorlu bir dirençle karşı karşıya. Şaşırtıcı bir şekilde, son zamanlarda 5,18 milyon cüzdan 2,1 milyon BTC satın aldı.

Bitcoin Btc Support Areas
Bitcoin Fiyatı Neden Düşüyor? Analiz Ve Beklentiler 4
Lg.php?Bannerid=0&Amp;Campaignid=0&Amp;Zoneid=17&Amp;Loc=Https%3A%2F%2Fkriptokoin.com%2Fbitcoin Neden Dusuyor 3%2F&Amp;Referer=Https%3A%2F%2Fkriptokoin

2023 yılı, Bitcoin ve ABD hisse senetleri arasında bir korelasyon ayrışması yaşandı. Fed Başkanı Powell’ın konuşmasından sonra ABD hisse senetleri yatay bir seyir izledi. Powell, bu yıl içinde iki faiz artırımı daha yapabileceklerini ima etti. Buna karşın, Bitcoin ve kripto piyasası zorlu SEC davalarıyla mücadele ederken Binance ve Coinbase gibi büyük kripto borsalarında likidite zorlukları yaşıyorlardı. Bu gelişmelerle birlikte, bankacılık ortakları düzenleyici belirsizlikler nedeniyle bu borsalarla olan ilişkilerini yeniden değerlendirdi.

Kripto para birimleri son günlerde oldukça hareketli. Bitcoin fiyatları düşerken, altcoinler de ayrı bir düşüş eğilimi gösteriyor. Özellikle Ethereum, son günlerin en büyük düşüşlerinden birini yaşadı ve 1.650 dolar seviyesinin altına kadar indi. BNB, XRP, Cardano ADA ve Polygon MATIC gibi diğer önde gelen altcoinler de benzer bir düşüş trendi gösteriyor. Piyasa şu anda ayıların kontrolü altında gibi görünüyor ve düzeltmenin ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor. Ancak, kripto para birimleri piyasası her zaman olduğu gibi değişken bir yapıya sahip olduğundan, yatırımcıların daha dikkatli olması gerektiği unutulmamalıdır.

Faiz oranı beklentileri yükseldi

Bitcoin’in düşüşüne sebep olan nedenler, bireysel FOMC üyelerinin gelecekteki faiz oranlarına ilişkin beklentilerinin revize edilmesine bağlı olduğu düşünülebilir. Nokta grafiğinde, Fed üyelerinin faiz beklentilerinde bir artış gözlemlendi ve ortalama faiz beklentisi 2023 sonunda %5,6’ya ulaştı. Bu durumda, kalan dört toplantıda iki faiz artışı yapılması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell, Temmuz ayı için herhangi bir karar alınmadığını belirtirken, “Bu yıl birkaç faiz artışı daha yapmak uygun olabilir” ifadesini kullandı.

Ekonomistler, Fed’in kararını ve Powell’ın sözlerini tartışıyor. Bazıları bu kararı “şahin bir duraklama” olarak nitelendirirken, diğerleri daha da şahin bir duraklama bekliyorlardı. Ancak, TradeStation’da üst düzey yönetici olan David Russell, insanların beklentilerinin ötesinde bir şahin duraklama elde ettiklerini söylüyor. Russell ayrıca, güçlü bir işgücü piyasası ile Fed’in enflasyonu kontrol altına alma fırsatını kaçırmak istemediğini belirtiyor. Bu nedenle, Fed’in önümüzdeki aylarda atacağı adımlar merakla bekleniyor.

DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach, Fed’in kararını “şahin bir duraklama” olarak değerlendirdi ve “Fed söylemde kesinlikle şahindi, ancak eylemde değil” dedi. Gundlach, Fed’in faizleri artırmaya devam etmeyeceğine inanıyor. Kripto para piyasası artan düzenleyici denetim ve likidite sorunlarıyla karşı karşıya olduğundan, yatırımcılar piyasanın gelecekteki gidişatını şekillendirebilecek gelişmeleri merakla bekliyorlar. Bitcoin, piyasa değerine göre en yüksek kripto para birimi olmasına rağmen, Mart ayından bu yana ilk kez 24.820 dolara kadar geriledi ve 25.000 doların altına indi. Şu an Bitcoin’in fiyatı 24.886 dolardan el değiştiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.