Bitcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Analistleri Bitcoin Yatırımcılarını Uyarıyor: Sıradaki Yön Neresi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin, son zamanlarda yaşadığı dalgalanmalarla piyasaların gündemindeki yerini koruyor. Bitcoin’in hisse senedi korelasyonu, 2021 yılından bu yana kaydedilen en düşük seviyelere geriledi. Bu durum, Bitcoin’in artık tamamen bağımsız bir yatırım aracı olarak kabul edilmesinin işareti olarak yorumlanıyor.

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Bitcoin’in son durumu, son 24 saatte kaydettiği %2,6’lık düşüşle birlikte 24.100 dolar fiyat seviyelerinde işlem görmeye başlamasıyla belirlendi. Aynı dönemde kripto para piyasasının toplam değeri de 1,08 trilyon dolar seviyelerine geriledi.

Bitcoin Son Durum
Bitcoin Son Durum

Piyasadaki çoğu kripto para birimi, Bitcoin‘deki düşüşün etkisiyle değer kaybetti. Ethereum, son zamanlardaki değer kaybının ardından 1.640 dolar seviyelerine geri çekilirken, Coinglass verilerine göre son 24 saatte ortalama 130 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu. Bitcoin’in hisse senedi korelasyonu da 2021’den bu yana en düşük seviyelere geriledi.

Analistler Uyardı!

Kripto para analisti Michaël van de Poppe, lider kripto para birimi Bitcoin’in güncel teknik görünümünü değerlendirdi ve yakın vadede kritik bir rol oynayabilecek fiyat seviyelerine işaret etti. Poppe’ye göre, Bitcoin ilerleyen dönemlerde 40.000 dolar fiyat seviyelerine varan bir yükseliş trendine girebilir ancak bu yükseliş öncesinde bir düzeltme hareketi yapabilir. Analiste göre Bitcoin, yeniden güçlü bir yükseliş trendine girmeden önce yakın vadede kritik destek seviyelerine gerileyebilir.

Yatırım şirketi UTXO Management’ın kıdemli analisti Dylan LeClair, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hisse senetleri ile ABD tahvilleri arasında bir “krizin” devam ettiği konusunda yatırımcıları uyardı. Ayrıca, BTC’nin hisse senedi korelasyonunun 2021’den bu yana en düşük seviyelere gerilediğinin de altını çizdi.

Bu haberde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda yapmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.