Haberler

Cumhurbaşkanlığının Dijital Türk Lirası kararı Resmi Gazete’de yayımlandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasası devasa rallilere sahne oldu. Bitcoin (BTC) öncülüğünde kaydedilen bu büyük ralliler ile birlikte neredeyse tüm altcoinler de sert değer artışları elde etti. Kripto paralar bu yükseliş döneminde dünya genelinde ana akımda daha fazla yer edinmeye başlarken, ülkelerin de kripto paralara yaklaşımı bu süreçte daha keskin biçimde şekillenmeye başladı. Ülkelerin kripto paralar karşısında harekete geçmesiyle birlikte, merkez bankası dijital parası (CBDC) çalışmaları da hız kazandı. Türkiye’nin bu alanda neler yapacağı merak edilirken, Dijital Türk Lirasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

KARAR RESMİ GAZETE’DE

Cbdc

Türkiye’nin CBDC konusunda nasıl adımlar atacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyordu. Bu kapsamda daha önce çeşitli girişim adımları atılmış olsa da tam anlamıyla net bir CBDC adımı atılmamıştı. Dünya genelinde merkez bankalarının gündemine aldığı CBDC’ler için artık Türkiye’de de resmi başlangıç adımları atıldı. Cumhurbaşkanlığı yıllık programında Dijital Türk Lirasının ödemelerde kullanım testlerinin 2023 yılında başlayacağı belirtildi ve karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

BANKALARLA ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı, 2023 yılı için yıllık programını açıkladı. Programda yer alan bilgilendirmelere göre perakende ödemelerin yanı sıra toptan ödemeler konusunda da Dijital Türk Lirası adına bankalarla çalışmalar yapılacak. Kararda yer alan bilgilere göre ikinci faz pilot bulgular doğrultusunda 2023 yılında Dijital Türk Lirası ödemeler için kullanım testlerine alınacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.