Bitcoin Haberleri

Bitcoin Madencileri Zor Dönemde!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Veri ve data analisti James Van Straten, 2024 yılında gerçekleşecek Bitcoin (BTC) halving’i sonrasında madencilik maliyetinin 40 bin dolara yükseleceğini belirtti. Van Straten’a göre, Bitcoin madenciliği zorluğu artmaya devam ediyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Şu anda Bitcoin madenciliği için maliyetler yaklaşık olarak 24 bin dolar civarında seyrediyor. Ancak halving sonrasında neredeyse ikiye katlanacak olan maliyetlerin BTC fiyatını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Bitcoin Madencileri Zor Dönemde!

Bitcoin (BTC) Madenciliği Maliyeti Halving Sonrası 40 Bin Dolara Yükselebilir

Kripto araştırmacısı James Van Straten, dikkat çekici bir çalışma yaparak Bitcoin (BTC) madenciliğini ele aldı. Van Straten, araştırmasını X platformu üzerinden paylaştı. Yaptığı analizlere göre, Bitcoin halving’iyle birlikte madencilik maliyeti 40 bin dolara yükselecek. Eğer güncel olarak 27 bin dolar seviyesinde seyreden BTC fiyatı halving sonrasında yükselmezse, işler madenciler için zorlaşacak. Van Straten’e göre, önümüzdeki sene madenciler ciddi bir darbe alacak ve iflasın eşiğine gelecek.

BTC’nin halen daha fırsat olarak görülmesine rağmen, madenciler artan engeller ve madencilik alanındaki sıkışma ile karşı karşıya. Piyasadaki geri çekilme, birçok kişiye göre madencilerin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini gösteriyor. Ancak bu çabalar sonuç vermezse, milyar dolarlık madencilik şirketleri kepenk kapatabilir.

2024 yılı, BTC açısından bir boğa dönemi yaşanacağı tahmin edilen bir dönem olarak gösteriliyor. Bunlardan biri de Bitcoin halving’i. Halving ve madencilik maliyetleri genellikle paralel bir şekilde ilerler. Halving, Bitcoin blok ödülünün yarıya indirildiği bir olaydır ve genellikle Bitcoin fiyatının artmasına yol açar. Ancak halving sonrasında madencilik maliyetleri artacağından, BTC fiyatı üzerinde de etkisi olabilir.

Sonuç olarak, Bitcoin madenciliği halving sonrasında daha da zorlaşabilir ve maliyetlerin yükselmesiyle birlikte madenciler zorlu bir döneme girebilir. Ancak Bitcoin’in geleceği hala umut vadediyor ve 2024 yılında beklenen boğa dönemiyle birlikte BTC’nin değer kazanması mümkün olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.