Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Neden Değer Kaybediyor? BTC Düşüşünün Arkasındaki Faktörler Nedir?

En popüler kripto para birimi olan Bitcoin, Pazartesi günü, Nisan ayındaki en düşük seviyesi olan 38.500 dolara düştü.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin fiyatı yeni günle beraber 38.500 dolara düştü. Bunlar, grafiklere göre Nisan ayında Bitcoin için en düşük seviyeler. Peki, Bitcoin fiyatı neden düştü ve kimler BTC sattı?

Hisse Senetleri ve Vergiler

Toplanan bilgilere göre Bitcoin fiyatındaki son düşüşün vergiyle ilgili satışlardan kaynaklandığı görülüyor. ABD’li yatırımcıların 2021 vergi beyannamelerini veya vergilerini sunmaları ve ödemeleri için son tarih bugün. Ayrıca, 1 Ocak ile 15 Nisan arasında kaydedilen piyasa satış baskısı ile geçen yıl da benzer bir durum meydana geldi.

Btc Grafik
Btc Grafik

Kantitatif ticaret firması ve likidite sağlayıcısı Folkvang Trading’in CIO’su Jeff Anderson, Telegram üzerinden yaptığı bir açıklamada, vergiyle ilgili satışların son düşüşlerde kesinlikle bir rol oynadığını belirtti.

Ayrıca Babel Finance türevleri başkanı George Liu’ya göre, BTC fiyatındaki düşüşün nedenlerinden biri Bitcoin’in hisse senetleriyle artan korelasyonu olarak görülüyor. Liu, o sırada “Vergi sorunu piyasalarda zaten biliniyordu ve bekleniyordu ve Bunu son fiyat düşüşü için belirleyici bir neden olarak görmüyoruz” dedi.

Bir kripto hizmetleri sağlayıcısı olan Amber Group, benzer bir bakış açısı paylaştı ve “Zayıf olan makro koşullarla ilgili birçok şey var. Hisse senetleri ve Nasdaq’a (teknoloji ağırlıklı endekse) ve gerçek getirilerdeki artışa baklmalısınız.” sözlerini kullandı.

Kimler Satış Gerçekleştiriyor?

Blockchain istatistiklerine göre, satış baskısı büyük olasılıkla büyük hisselere sahip kısa vadeli yatırımcılardan geliyor. Edinilen istatistiklere göre, son günlerde satışların çoğunluğunu 1 haftalık kripto para birimi oluşturdu.

Sonuç olarak, en son kayıplar kısa vadeli yatırım stratejisine sahip yatırımcılardan geliyor ve işleme giren kripto paraların bir haftalık kripto para birimleri olduğu söyleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.