HaberlerMetaverse Haberleri

UEFA’dan Metaverse Dünyasına İlk Adım!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

UEFA’dan metaverse dünyasına ilk adım. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), erkek ve kız çocukların en çok zaman geçirdikleri yerde buluşuyor: Daha fazla erkek ve kızın futbol oynamasını sağlamak için süregelen çabasının bir parçası olarak Roblox metaverse içinde.

UEFA’dan Metaverse Hamlesi

UEFA, kadınlar Euro 2022’ye 100 günden daha kısa bir süre kala, dünyanın dört bir yanındaki gençlerin oynamak, oyun tasarlamak ve avatarlar oluşturmak için kullandığı devasa Lego tarzı merkez Roblox’ta kendi oyununa yatırım yaptı.

Metaverse stüdyosu Dubit, “UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonasına Giden Yol” üzerinde çalışırken, bu oyun Avrupa’nın her yerinden kullanıcıların bir karakter oluşturmasına ve üç sanal maskotla (Kai, Robyn ve Ashley) pratik yapmasına izin verecek.

Çocuklar, gol atarken ve altın turnuva biletlerini toplarken engelli parkurları olabildiğince çabuk bitirmek için zamana karşı yarışacaklar.

Uefa'Dan Metaverse Dünyasına İlk Adım!
Uefa’Dan Metaverse Dünyasına İlk Adım!

Roblox’un günlük yaklaşık 50 milyon aktif kullanıcısı var ve 12 yaşın altındakilerin %50’si çocuk. UEFA, bu kitleyi kullanarak sekiz ila on bir yaş arasındaki gençleri daha aktif olmaya, oynamaya ve futbolla ilgilenmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu, 2024 yılına kadar spora katılan kız ve kadın sayısını ikiye katlamayı hedefleyen UEFA Kadın Futbolu Stratejisi Harekete Geçme Zamanı’nın bir parçasıdır.

Daha fazla reklamcı çocukların sanal radarlarına girmeye çalışırken, UEFA harekete geçti. Öyle ki Nike, geçen ay çocukları Roblox’ta Air Max temalı bir dijital dünya yaratmaya teşvik etti. Öte yandan Lego, bir Roblox rakibi veya “çocuk dostu” bir metaverse olarak adlandırdığı şey oluşturmak için Epic Games ile bir işbirliği yaptığını duyurdu.

Turnuvayı Yeni Platformlara Taşımak

Bu UEFA maçına YouTube maskotları ve mevcut UEFA Yılın Kadın Üyesi ve Barcelona FC ve İspanya milli takım oyuncusu Alexia Putellas da dahil olmak üzere 12 Avrupalı ​​futbolcu tarafından sunulan eğitici bir video dizisi eşlik edecek.

2020’den beri ertelenen UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası, UEFA Pazarlama Direktörü Guy-Laurent Epstein’a göre “rekor kıran bir turnuva” olacak dedi ve şunları söyledi:

Milyonlarca kız ve erkek çocuğa futbol oynamaya ilham verme potansiyeline sahip, bu yüzden turnuvayı onların işgal ettikleri platformlara ve alanlara taşımak bizim için önemli. Oyun deneyimimizin çocukların hayal gücünü ele geçirmesini ve daha önce hiç keşfetmediğimiz bir şekilde futbol ve UEFA Kadınlar Euro’su ile etkileşim kurmasını sağlamasını umuyoruz.

Ama tabii ki, gerçek hayatta futbol oynamalarının yanı sıra çevrimiçi etkileşim kurmalarını istiyoruz. Bununla, maskotlarımızın yanı sıra Avrupa’nın en iyi oyuncularını da bu kampanyanın kalbine koyarak, Avrupa’daki kız ve erkek çocuklarına öykünmeleri için yeni kahramanlar vermeyi umuyoruz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.