Borsa HaberleriBitcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

BTCChina Bitcoin Faaliyetlerine Son Mu Veriyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son günlerde Çin Hükümetinin kripto paralar üzerindeki baskıları kripto para borsalarını da etkilmişe benziyor. Bu durumdan son etkilenenlerden biri de BTCChina oldu.

BTCChina nedir? Diye soracak olursanız Çin yasaklarından önce sizlere; Çin yasalarına göre kripto para borsası işletmek için yasal lisansa sahip birkaç şirketten biridir.

Bu, yurt dışında yerleşik olmalarına rağmen güvenilir kuruluşlar olarak faaliyet gösterebilecekleri anlamına gelir; bu da onları Bitcoin ticaretine meraklı, ancak bir denizaşırı şirketle uğraşırken herhangi bir risk veya belirsizlikle uğraşmak istemeyen insanlar için popüler bir seçim haline getiriyordu.

Hong Kong merkezli bir kripto para borsası olan BTCC, Temmuz 2011’de kuruldu. Piyasadaki en uzun süredir devam eden borsalardan biriydi.

BTCC’nin yenilikleri, onların dünya çapında en aktif kripto para borsalarından biri olmasına yol açtı. Şirket ayrıca CNBC Disruptor 50 tarafından 4. ve Forbes Asia 30 tarafından 30 yaş altı listesinde ilk 5’de yer aldı.

BTCChina, günlük 350 milyon doların üzerinde işlem hacmiyle işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsasından biridir. Ayrıca 2013 yılında Bitcoin mevduatlarını kabul etmeye başlayan ilk borsalardan biridir.

Çin’in ilk kripto para borsalarından olan BTCChina Kripto para borsası Çin’deki kripto para sektörü üzerindeki baskı ve yasaklar nedeniyle Bitcoin alım satım faalyetlerine son verdi.

Huang Xiaoyu ve Yang Linke tarafından 2011 yılında kurulan BTCChina, South China Morning Post’un Haberine göre Çin’deki Bitcoin ile ilgili faaliyetlerden çekildi. Haberde BTCChina, Singapur merkezli kurulan kripto para borsası ZG.com’da olan hissesini yaklaşık1 yıl önce Dubai’de faaliyet gösteren bir vakıfa sattığı öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Gate.io Kripto Para Borsası Güvenilir Mi?

BTCChina’nin borsası, Hong Kong merkezli yatırım fonu tarafından 2018’de satın alınmıştı. Borsa, Çin’in yüksek güvenlik duvarı dışında kalan yatırımcıları için normal bir şekilde faaliyetlerine devam ediyordu.

BTCChina, bundan sonra kripto para alım satım işlemlerinden tamamen çekilmiş oldu ve Alım satım haricindeki işlemlerde ,blok zincirinin diğer alanlarına yönelecek yöneleceği belirtildi.

Çin, son dönemde kripto para madenciliğiyle birlikte sektörün geneline karşı sert kararlarlar aldı. Ülkede kripto para madenciliği Tesisleri kapanıp, madencilik faaliyetleri de yasaklanmıştır . hükümet bankalara da kripto para işlemlerine aracılık yapmaları durumunda sonuçlarına katlanacaklarını bildirmişti. Bitcoin fiyatı da bu gelişmeler sonucuyla birlikte sert düşüşler yaşadı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.