Bitcoin Haberleri

Bitcoin Pizza Günü Brezilya’da Resmi Kutlamalar Arasına Girdi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin dünya çapında benimsenmeye devam ederken bunun son örneği Brezilya’dan geldi. Dünyaca ünlü şenlik ve karnavalları ile tanınan Brezilya’da kripto para dünyasını yakından ilgilendiren bir etkinlik gündeme geldi. En büyük kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) benimsenmesi dünya çapında ilgi görürken çeşitli haberler bu yönde olumlu sinyaller veriyor. Bazı yatırımcılar Bitcoin’i sadece bir yatırım aracı olarak kabul ederken bazıları ise BTC ile ödemelerin önünün açılmasını talep ediyor. Eğlenceli karnavalları ile ünlü Brezilya’da Bitcoin’in benimsenmesine dair önemli bir adım daha atıldı.

Brezilya’da Resmi Pizza Günü Kutlanacak

Brezilya’da Resmi Pizza Günü Kutlanacak

Brezilya’nın en eğlenceli şehirlerinden biri olarak bilinen Porto Alegre kentinde yıllık şemlik takvimine Bitcoin Pizza Günü dahil edildi. Bilindiği üzere dünya çapında kripto para topluluğu tarafından uzun yıllardır kutlanan Bitcoin Pizza Günü, artık resmi bir kutlamaya dönüşüyor. 22 Mayıs 2010 tarihinde Laszlo Hanyecz isimli bir BitcoinTalk forum kullanıcısını iki pizza için 10 bin BTC teklif etmesi toplulukta büyük bir efsane olmuştu.

Sadece 2 pizza için 10 bin Bitcoin harcayan kullanıcıdan sonra bu gün tarihe Bitcoin Pizza Günü olarak geçti. Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde bundan sonra Bitcoin Pizza Günü resmi olarak kutlanacak. Kent konseyinin üyeleri Jesse Sangalli ve Alecandre Bobadra, 22 Mayıs 2022’de BTC hakkında bilgi edindikleri bir anma etkinliğine katılmıştı. Meclis üyeleri bunun üzerine harekete geçti ve Bitcoin Pizza Günü’nün resmi olarak kutlanması için çalışmalar başlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.