HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin Vadeli İşlemleri Düşüşte

Coinalyze verilerine göre, Bitcoin'e (BTC) bağlı aktif vadeli işlem sözleşmelerinin sayısında yaşanan düşüş, iki yılın en düşük seviyesine ulaşmış durumda.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Coinalyze verilerine göre, Bitcoin’e (BTC) bağlı aktif vadeli işlem sözleşmelerinin sayısında yaşanan düşüş, iki yılın en düşük seviyesine ulaşmış durumda. Bu düşüşe bağlı olarak, vadeli işlemlerin toplam dolar değeri, tüm vadeli işlem getirilerinin yüzde 38’ini oluşturuyor.

Coinalyze, bu düşüşün vadeli işlemlere olan ilginin azalmasından kaynaklandığını açıkladı. Şu anda piyasa genelinde 30,45 milyar dolarlık kavramsal vadeli işlem söz konusu. Coinalyze, “Paranın tamamı şu anda altcoin’lere gidiyor gibi görünüyor” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Bu durum kripto piyasasında tipik olarak Bitcoin’in yükseliş trendinden sonra risk iştahının azaldığını gösteriyor.

Yatırımlar Altcoin’lere Yöneliyor

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi olan Bitcoin, Ekim ayından bu yana yüzde 60’ın üzerinde bir değer kazandı. Ancak BTC’nin vadeli işlem faizlerine olan hakimiyeti Ekim ayı sonlarında yaklaşık yüzde 50’den yüzde 48’e geriledi.

Diğer taraftan, Ether’in (ETH) hakimiyeti yaklaşık yüzde 21 seviyesinde sabit kalmışken, altcoin’lerin payı yüzde 32’den yüzde 41’e yükseldi. Bu da yatırımcıların Bitcoin’den farklı kripto para birimlerine yönelmeye başladığını gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.