Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

IMF, Kripto Paralar ile İlgili Yaptığı Araştırmaları Kamuoyuna Sundu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

IMF, kripto paralarla ilgili yaptığı araştırmaları kamuoyuna sundu. Bir IMF analizine göre kripto kullanımı yozlaşmış ülkelerde daha popüler. Buna ek olarak, Uluslararası Para Fonu (IMF), dünya çapındaki hükümetleri kripto para birimi işini düzenlemeye çağırdı.

Kripto Endüstrisiyle İlgili Daha Fazla Düzenleme Yapılmalı

Imf, Kripto Paralar Ile İlgili Yaptığı Araştırmaları Kamuoyuna Sundu!
Imf, Kripto Paralar Ile İlgili Yaptığı Araştırmaları Kamuoyuna Sundu!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yolsuzluğun endişe kaynağı olduğu veya sermaye kontrollerinin sıkı olduğu ülkelerde dijital varlıkların yaygın kullanımına atıfta bulunarak kripto para ticaretinin daha güçlü bir şekilde düzenlenmesini tavsiye etti.

Piyasa değeri 2 trilyon doların üzerinde olan kripto para sektörüne birçok  ülke tasarılar getirdi.

Tek tip yasaların olmaması, başta Uluslararası Para Fonu (IMF) olmak üzere uluslararası kuruluşlar için büyük bir endişe kaynağı olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkeler kara para aklamayı, terörün finansmanını ve kripto para birimi kullanarak dolandırıcılığı önlemek için bir çerçeve oluştururken, hala bunu yapmayan birçok ülke mevcut.

IMF Araştırmasına Göre, Kripto Varlıklar Yolsuzluk İçin de Kullanılıyor

55 ülkeyi kapsayan yakın tarihli bir IMF araştırmasına göre, kripto varlıklar, yolsuzluk gelirlerini transfer etmek veya sermaye düzenlemelerinden kaçınmak için kullanılabiliceğini belirtti.

Her milletten 2.000 ila 12.000 kişinin katıldığı IMF anketine katılanlara 2020’de dijital varlıkları kullanıp  kullanmadıkları veya  sahip olup  olmadıkları soruldu.

Araştırmaya göre, kripto kullanımı yozlaşmış ülkelerde daha yaygın olduğu ortaya çıktı.

IMF, geçen yıl kripto para biriminin geleneksel finansal sistemle nasıl etkileşime girdiğini gösteren bir blog yazısı yayınladı ve düzenleme eksikliğinin politika yapıcıların bu etkileşimlerin risklerini değerlendirmesini zorlaştırdığını vurguladı.

IMF ayrıca, kripto para hizmeti sağlayıcılarına lisans vermek ve kripto para birimine maruz kalan düzenlenmiş finansal kurumlar için net standartlar ve yükümlülükler oluşturmak gibi kripto ticaretinin küresel olarak nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair önerilerde bulundu.

Şu anda kripto para birimi için küresel bir düzenleyici çerçeve olmamasına rağmen, çok sayıda ülke bunu düzenleme çabalarını artırdı. Birleşik Krallık’taki Finansal Davranış Otoritesi (FCA), son zamanlarda ülkede izin verilen kripto hizmet sağlayıcıları listesine beş yeni kuruluş ekleyerek kripto düzenlemesinin ön saflarında yer aldı.

Bununla birlikte, Hindistan gibi birçok ülke kripto para birimini düzenlememektedir. Ülke kripto para birimini vergilendirirken, iş için düzenleyici bir çerçeve oluşturamadı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.