HaberlerTüm Haberler

Bitcoin Vadeli İşlemlerinde Sert Düşüş!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin vadeli işlemleri, Aralık ayında sert bir düşüş yaşadı.

The Block’un verilerine göre vadeli işlem hacmi, Aralık ayı boyunca sadece 386,7 milyar dolar civarındaydı. İşlem hacmi, hacimlerin 333,6 milyar dolar olduğu Ekim 2020’den bu  zamana kadar en buhranlı zamanını yaşadı. Aylık düşüş %39’a indi.

Bitcoin Vadeli İşlemlerinde Sert Düşüş!

Bitcoin Vadeli İşlemleri Düşüşe Geçti

CME’deki Bitcoin vadeli işlemleri de Ekim 2020 seviyelerine ulaşmaya çok yakın. Borsadaki havimler, ay süresinde saedece 19,5 milyar dolarda  The Block Research’e göre, CME’nin Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonu Aralık ayı sonunda %11,1 inerek 1,36 milyar dolara düştü.

CME’deki vadeli işlemlerin ortalama günlük işlem hacmi %53,1 düşüşle 632 milyon dolar seviyesine geldi.

21.co’da bir araştırma analisti olan Carlos Gonzales, merkezi borsalardaki spot hacimleri de önemli bir düşüş yaşadığından, hacimlerdeki düşüşün türev piyasasıyla birlikte tabi oldu. Gonzalez’e göre döviz hacimleri, Kasım ayındaki 673 milyar dolar seviyesinden yaklaşık %47,5 oranında düşerek Aralık ayında 353,5 milyar dolara düştü.

Aralık ayında hem spot hem de türev hacminin önemli ölçüde düşmesi, piyasada spekülasyon için daha az risk iştahının olduğunu gösteriyor. Bu davranışın olası bir açıklaması, FTX’in Kasım ayındaki çöküşünün, merkezi borsalarda güven eksikliğine yol açarak, riskten kaçınmayı artırmasıdır

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.