Haberler

El Salvador Yarından İtibaren Her Gün Bitcoin Alacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasının yakından tanıdığı isimlerden El Salvador Başkanı Nayib Bukele, yeni Bitcoin (BTC) hamlesini duyurdu. Twitter hesabı üzerinden açıklamalar yapan Bukele, El Salvador hükümeti adına yarından itibaren her gün 1 adet BTC satın alacaklarını söyledi. Kripto para destekçilerini heyecanlandıran bu gelişme sonrası Bitcoin fiyatında az da olsa hareketlilik gözlemlendi. 2021 yılında Bitcoin’i yasal para ilan eden El Salvador Başkanı Nayib Bukele, tüm eleştirilere ve yatırım zararlarına rağmen Bitcoin sevdasından vazgeçmiyor.

Her Gün Aralıksız Bitcoin Alımı Yapacak

El Salvador'Un Bitcoin Yanlısı Başkanı Yabancı Yatırımcılara Vatandaşlık Teklif Edecek

Güney Amerika’nın en küçük ülkesi olan El Salvador, Bitcoin’i yasal para olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke oldu. 2021 yılında Başkan Nayib Bukele’nin baskısıyla atılan bu hamlede sonra ülke ciddi anlamda zarar etti. Bitcoin fiyatı 69 bin dolar seviyesinden 15 bin dolara kadar gerilerken finans kurumları Bitcoin yatırımlarının yanlış olduğu yönünde eleştirilerde bulunmuştu. Edinilen son bilgilere göre El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ortalama 55 bin dolardan Bitcoin satın aldıktan sonra ayı piyasası nedeniyle satın alımları durdurmuştu.

Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulunan Başkan Nayib Bukele, yeni yatırım planını duyurdu. Buna göre El Salvador adına yarından itibaren her gün 1 adet Bitcoin satın alımı yapılacak. El Salvador’un BTC yatırımları yüzünden ciddi zarar etmesine rağmen Başkan Bukele’nin kripto para desteği aralıksız sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.