Haberler

Küresel Piyasalarda Teknoloji Hisselerindeki Düzeltme Öne Çıkıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son dönemde küresel piyasalarda teknoloji hisseleri önemli bir düzeltme süreci yaşıyor. Özellikle Fed’in faiz kararının ardından hareketlenen piyasalarda, Asya Pasifik hisse senetleri piyasaları kayıp yaşarken, Çin gayrimenkul şirketlerinde yaşanan sert düşüşün etkisiyle yeni haftaya ekside başlandı. Bu durum, yatırımcıların dikkatini çeken bir konu haline geldi.

Çin’de sanayi sektörü karlılığının ağustos ayında yüzde 17,2 artması, Çin hisse endeksinde olumlu bir ayrışmaya yol açtı. Bu veri, Çin borsalarının olumlu bir seyir izlemesine katkı sağladı. Özellikle sanayi sektöründe yaşanan büyüme, yatırımcıların güvenini artırdı ve piyasaya olumlu bir hava kattı.

Küresel Piyasalarda Teknoloji Hisselerindeki Düzeltme Öne Çıkıyor!

Çin borsalarının olumlu seyriyle birlikte, ABD teknoloji hisselerinde ise bir düzeltme yaşandığı gözlemlendi. S&P 500 vadelileri yüzde 0,2 artış gösterirken, Wall Street’in endişe göstergesi olan VIX endeksi, mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Bu durum, teknoloji hisselerindeki düzeltmenin ön plana çıktığını gösteriyor.

ABD piyasalarında ise S&P 500 endeksi yüzde 1,47’lik bir düşüşle günü tamamladı. Nasdaq endeksi yüzde 1,36 ve Dow Jones endeksi ise yüzde 1,14’lük bir düşüş kaydetti. Bu düşüşler, teknoloji hisselerindeki düzeltmenin etkilerini açıkça göstermektedir.

Kripto Piyasasındaki Hareketlilik

Teknoloji hisselerindeki düzeltme sadece geleneksel finans piyasalarını etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda kripto piyasasını da etkisi altına alıyor. Son 24 saatte, dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, yüzde 0,02’lik bir artış göstererek 26 bin 250 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’i hemen ardından Ethereum takip ediyor. Ethereum da son 24 saat içerisinde yüzde 0,4’lük bir düşüş kaydetti ve 1.592 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.