Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin ve Altcoin’ler Yılın Son FOMC Toplantısından Çıkacak Kararı Bekliyor!

Yılın son FOMC toplantısının sonucu, Bitcoin ve altcoin yatırımcıları tarafından yakından izlenecek. Salı günü başlayan FOMC toplantısının faiz oranlarında 50 baz puanlık artışla sonuçlanması bekleniyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Merkez Bankası’nın Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı Salı günü başladı ve Fed’in faiz oranlarını 50 baz puan artırması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü sona erecek iki günlük toplantının ardından para politikasına ilişkin açıklama yapacak ve basın toplantısı yapacak. Fed’in toplantının ardından politika faizini açıklaması ve enflasyon, GSYİH ve işsizlik rakamları hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Yılın Son FOMC Toplantısı İçin Beklentiler

Yatırımcılar hisse senetleri, Bitcoin (BTC) ve alternatif kripto para birimlerinin fiyatını önemli ölçüde değiştirebilecek tetikleyicilerle dolu bir haftanın ortasına yaklaşırken tüm gözler yılın son FOMC toplantısında.

Kasım ayı TÜFE istatistikleri, yatırımcılara ABD’de enflasyonun Ekim ayında olduğu gibi yavaşlamaya devam ettiğini gösterirken, Bitcoin’in 18.000 doların üzerine çıktığı ve birçok altcoin’in çift haneli yükseliş gösterdiği gözlemlendi ki bu cesaret verici. yıllık enflasyon da sırasıyla yüzde 0,1 ve yüzde 7,1 ile beklentilerin altında gerçekleşti.

Salı günü başlayan ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısıyla faiz kararını açıklamasıyla sona erecek olan Aralık ayı FOMC toplantısı, ABD hükümetinin Kasım ayı TÜFE istatistiklerini açıklamasının ardından dikkatleri üzerine çekti. Önceki 75 baz puanlık artışın aksine, piyasa şimdi Fed faiz oranlarında 50 baz puanlık bir artış bekliyor.

CME’nin FedWatch Aracına göre, FOMC’nin yılın son toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan artırma kararı alma olasılığı yüzde 79,4 ve 75 baz puan artırma kararı alma olasılığı yüzde 20,6.

Fed Faiz 1536X587
Fed Faiz 1536×587

Piyasa uzmanları, Fed’in beklentiler doğrultusunda faiz kararı vereceğini tahmin etse de piyasaları en çok Powell’ın sözlerinin etkileyeceğini vurguluyor.

Fed’in beşinci faiz artışı olacak.

Fed, federal fonlama faizini yüzde 3,75 ile yüzde 4 arasında istediği aralıkta tutabilmek için 2 Kasım’da faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. 2022 yılı için toplam federal fonlama oranı  375 baz puana çıktı.

ABD’de federal fonlama oranı, Fed’in bugün faiz oranlarını 50 baz puan artırması durumunda yüzde 4,25 ila 4,5 aralığına yükselecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.